Još jedna pucnjava

Pucnjava na rođendanu 16-godišnjaka: Ubijeno četvero, a ranjeno najmanje 20 osoba

Flag of the United States
Foto: Annette Riedl/DPA
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.04.2023.
u 16:14

Tragedija se dogodila u Alabami na proslavi 16. rođendana oko 20 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu. Motiv i dalje nije poznat, a policija provodi istragu

Četvero ljudi je ubijeno, a ozlijeđeno najmanje dvadesetak u nedjelju u gradu Dadevilleu u američkoj saveznoj državi Alabami, izvijestili su lokalni mediji. Do pucnjave u plesnom studiju došlo je u subotu oko 20.30 sati po lokalnom vremenu, prenosi TV postaja WRLB. Motiv nije poznat kao ni to jesu li osumnjičeni privedeni.

Guvernerica Alabame Kay Ivey na Twitteru je izrazila sućut obiteljima stradalih i rekla da pomno prati istragu. Prije nekoliko tjedana dogodile su se dvije masovne pucnjave u susjednim državama Tennessee i Kentucky. U njima je smrtno stradalo jedanaestero ljudi, a ranjeno ih je devet. Zbog oružanih incidenata, lokalni dužnosnici su prošloga tjedna pozvali na strože mjere kontrole oružja.

VIDEO: Priveden mladić koji je nasmrt pretukao vojnika u Požegi

 

Ključne riječi

Komentara 2

RI
rikavac
20:14 16.04.2023.

demokracija na Američki način ,oružje i samo roka

HI
HiroGlifi
20:03 16.04.2023.

Država u vlasništvu NRA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije