Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u kući

“Čovik mi gori!” - zazivala je zadnja stanovnica sela Pruhari u Istri

požar
Foto: Ana Pisak
1/2
18.11.2009.
u 12:45

Slabovidni Mario Bajok (88) izgorio je svojoj kući iz koje je zbog neispravna dimnjaka dim izlazio čak i kroz zidove.

Mario Bajok (88) iz sela Pruhari izgorio je danas ujutro u obiteljskoj kući nakon što je u njoj buknuo požar. Živio je sa suprugom Katicom (81) koja je tada bila u staji. – Došla sam u kuću, a vatra je već bila zahvatila divan i mog čovika. Nisam mu mogla pomoći, ajme meni što sam dočekala! – u jauku je izgovarala nesretna Katica.

Prekasno dojavljeno
Kako su supruzi Bajok jedini stanovnici istarskog sela Pruhari, Katica je po pomoć krenula u obližnje selo Mali Mlun, udaljeno 1,5 kilometar. Tamo je stigla oko 11.30 sati te vrištala da “njezin čovik gori”. Nakon što su se i Mlunci uvjerili da je kuća u plamenu, pozvali su vatrogasce.

U međuvremenu buzetska Javna vatrogasna postrojba zaprimila je dojavu o vatri i od mještana Trkusa, trećeg obližnjeg sela.

- Nažalost - kaže zapovjednik buzetskih vatrogasaca Damir Fabijančić - kad smo došli na mjesto nesreće, ukućanina nismo mogli spasiti jer se krov kuće već bio urušio.

- Na teren smo izašli s pet navalnih vozila. Pretpostavljamo da je požar izbio između 10 i 11 sati. Dojavu smo dobili prekasno - ističe Fabijančić. Mario Bajok bio je slabovidan. Malo se kretao, a mještani okolnih sela ne pamte kad su ga posljednji put vidjeli.

Bojali se krađe
Dodaju kako supruzi nisu željeli ničiju pomoć. Čak su i “Program pomoći u kući” više puta odbili. Posljednji put mještani i medicinska sestra “Programa” iz Buzeta nagovarali su ih tri dana prije požara da im dopuste da im pomognu. No, bezuspješno.

– Supruzi su se bojali da ih netko ne pokrade. Stalno su se zatvarali i nikoga nisu puštali u kuću. Vatru su ložili tijekom cijele godine. Spavali su na kauču, u neposrednoj blizini peći – kažu Drago Kodelja i Nevio Flego iz Malog Mluna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije