Da Obama to zatraži, Mesić i Kosor poslali bi još vojnika u Afganistan

obama, kosor
02.12.2009.
u 13:49

I predsjednik Mesić i premijerka Kosor složili su se kako članstvo Hrvatske u NATO savezu znači obvezu sudjelovanja kako bi se donijela sigurnost afganistanskom narodu.

Bude li poziva Baracka Obame i NATO-a da Hrvatska pošalje još vojnika u misiju u Afganistan, Hrvatska će se odazvati - kazao je predsjednik Mesić odgovarajući na pitanja novinara prilikom postavljanja kamena temeljca za izgradnju tvornice generičkih lijekova u Popovači, dodavši kako će taj odaziv biti u skladu s time što će o tome raspraviti Vlada i Sabor.

>>Za okončanje rata u Afganistan ide još 34.000 vojnika

>>Mesić i Kosor položili kamen temeljac za tvornicu Luke Rajića

Na sličan način odgovorila je i premijerka Kosor kazavši kako Vlada podupire plan Baracka Obame i sudjelovat će kako bi se konačno donijela sigurnost afganistanskom narodu. Hrvatska je članica NATO-a i dužna je sudjelovati.

Na upit hoće li mijenjati ministra Kalmetu, Jadranka Kosor kazala je kako Vlada podupire borbu protiv korupcije. S ministrom Kalmetom razgovara svaki dan i vjeruje mu da nije znao što se događa.

Mesić je pak ustvrdio kako je na ministru hoće li podnijeti ostavku. Mesić bi je osobno podnio, ali ako Kalmeta drži kako nije kriv, ne mora je podnijeti.

Kosor je ustvrdila kako afera nije oslabila HDZ jer građani podupiru poteze Vlade.

 - Prihvaćanjem amandmana oporbe pokazali smo da želimo suradnju i prihvaćamo dobre prijedloge - osvrnula se Kosor i na današnje prihvaćanje proračuna za 2010. godinu.

Komentara 110

PI
Pippo9
15:06 02.12.2009.

Mi smo članica NATO-a i kao i svaka druga članica moramo sudjelovati u misijama

DU
Deleted user
20:46 02.12.2009.

mislim da bi ja mirne duše mogao poslati kompletnu Vladu i Predsjednika Mesića kao potporu naših vojnika u Afganistanu. Zašto bi naša mladost ginula za tuđe interese! Ovako ćemo se riješiti šljama!

RO
RobyRoby
16:41 02.12.2009.

Bas je pametan, neka posalje svog sina,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije