Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sraman i skandalozan potez hrvatskih vlasti'

Dačić najavio prosvjed Hrvatskoj zbog zabrane ministru da posjeti Jasenovac

Turisti?ka patrola Jasenovac i Krapje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
14.04.2024.
u 22:54

"To je njihov odnos prema genocidu nad srpskim narodom u Jasenovcu i cijeloj fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj", rekao je Dačić

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić najavio je u nedjelju navečer da će Srbija uputiti prosvjed Hrvatskoj jer hrvatska policija nije dopustila ministru za dijasporu da posjeti bivši logor u Jasenovcu. Ministar Đorđe Milićević je bio u posjetu Srbima u okolici Novske i potom se uputio prema spomen parku u Jasenovcu kako bi odao počast Srbima ubijenima u ustaškom logoru tijekom Drugog svjetskog rata, priopćio je njegov ured. Njega su na ulazu u kompleks zaustavili hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili s tri automobila, tvrdi se u priopćenju.

– Riječ je o sramnom i skandaloznom potezu hrvatskih vlasti. To je njihov odnos prema genocidu nad srpskim narodom u Jasenovcu i cijeloj fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj – stoji u priopćenju Ivice Dačića u kojem je i najavio upućivanje prosvjedne note Hrvatskoj.

Milićević je treći srbijanski dužnosnik koji nije mogao posjetiti spomenik u Jasenovcu, nakon predsjednika Aleksandra Vučića 2022. i bivšeg ministra obrane Aleksandra Vulina 2018.

Srpski mediji podsjećaju i kako je Miličević treći srpski dužnosnik kojemu nije dopušteno da posjeti kompleks Jasenovac. Prije njega je to onemogućeno 2018. godine tadašnjem ministru obrane u Vladi Srbije Aleksandru Vulinu, a onda 2022. godine i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Poslije obje zabrane uslijedili su prosvjedi Srbije ali i niz prozivki i vrijeđanja putem medija.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Bor: Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu Danku

Komentara 7

EB
Em-Be.123
23:25 14.04.2024.

Je.e se njima i za žive, a kamoli za mrtve. Otišao je tamo samo da provocira, kako bi maleni Srbin s hrvatskim imenom mogao izrecitirati svoju poznatu čaršijsku priču, koja je dosadna i Bogu i vragu...

ZG
zg1985
07:37 15.04.2024.

jel i dacic na popisu "zrtava"u jasenovcu?

ST
streetboy
07:49 15.04.2024.

Najprije platite ratnu odštetu , pa onda dignite dva prsta za pravo glasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije