zadržao mandat

Damir Barbir izašao iz SDP-a: 'Grbin je bez snage za liderstvo, Matijević sitni politikant'

Damir Barbir, novi predsjednik splitskog SDP-a
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
19.07.2023.
u 07:44

Gradskom vijećniku Grada Splita Barbiru ne pada na pamet vratiti vijećnički mandat kojega je dobio na listi SDP-a. Bit će partner aktualnoj vlasti, kao i do sad

"Nisam više član SDP-a" napisao je Damir Barbir, gradski vijećnik Grada Splita čiji glas je omogućio gradonačelniku Ivici Puljku zaduživanje od 150 milijuna eura bez ispunjavanja uvjeta koje je postavio splitski SDP. I dalje glasanje suprotno stavu stranke opravdava javnim interesom.

"Ovu odluku sam naprosto bio prisiljen donijeti jer organizacija kojoj sam pripadao više ne baštini vrijednosti koje je imala kada sam joj se priključio. To je sada jasno jer je taj put odabrala stranačka središnjica na čelu s predsjednikom Peđom Grbinom koja je birala između glasanja za projekte poput vrtića i škola i sitnog politikantstva kojeg u Splitu simbolizira Davor Matijević. U dvojbi između borbe za javni interes i borbe za jačanje osobne ucjenjivačke pozicije na temelju koje bi ušićario neku povlasticu ili sinekuru, središnjica SDP-a odabrala je ovo drugo" napisao je Barbir. Nije birao riječ ni kada se osvrnuo na Davora Matijevića, predsjednika splitskog SDP-a. Njih dvojica su bili jedini SDP-ovci u Gradskom vijeću Splita, a da se ne slažu baš najbolje, ni prije nije bila tajna.

VEZANI ČLANCI:

"U SDP-u, bez ikakve sankcije, ostaje Davor Matijević. Sitni politikant koji ni po kojoj vrijednosti ne pripada SDP-u, koji je osobne sebične interese nametnuo splitskoj gradskoj organizaciji kao neupitne, vrhu SDP-a je podnošljivo prihvatljiv bez obzira što radi i koliko šteti ugledu stranke u općoj javnosti" napisao je Barbir, a nije poštedio ni predsjednika stranke.

"A Peđa Grbin ostaje predsjednik bez snage za liderstvo i u samoj stranci, a da o koalicijskom potencijalu i širenju prihvatljivosti prema drugim poželjnim političkim opcijama ne govorimo" napisao je Barbir kojemu ne pada na pamet vratiti vijećnički mandat kojega je dobio na listi SDP-a. Bit će partner aktualnoj vlasti, kao i do sad.

"Ostajem u Gradskom vijeću Grada Splita kao jedini socijaldemokrat, ponašat ću se jednako kao i do sada i kako smo se dogovorili kada je SDP gradonačelniku Puljku ponudio suradnju. Sada kada postajem nezavisan zastupnik, nitko više u moje ime neće moći šurovati s HDZ-om kako bi podmetnuli nogu pod svaki projekt i razvoj Splita. To je veliko olakšanje za mene osobno, a SDP-u siguran put u pad ispod izbornog praga, što će mu se sljedećim izborima nažalost i dogoditi" predviđa Barbir svojoj dojučerašnjoj stranci.

VIDEO Milanović o štrajku u pravosuđu: Nakon što se to iscrpi, vratit će se na posao i zabušavati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije