SLUŽBENIM VOZILOM MORH-a

Dan prije Banožićeve nesreće sudarili se i njegovi bliski suradnici: 'Kazna je odmah plaćena'

Zagreb: Zgrada Ministarstva obrane Republike Hrvatske
Zeljko Lukunic/PIXSELL
14.11.2023.
u 14:48

Kako je MORH potvrdio, u nesreći koja se dogodila prošlog petka sudjelovali su šefica protokola MORH-a i šef osiguranja ministra, na cesti između Marinaca i Bogdanovaca

Samo dan prije teške nesreće Marija Banožića u kojem je smrtno stradao jedan muškarac, službeno vozilo MORH-a sudjelovalo je u prometnoj nesreći, i to u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kako je MORH potvrdio za 24sata, u nesreći koja se dogodila prošlog petka sudjelovali su šefica protokola MORH-a i šef osiguranja ministra, na cesti između Marinaca i Bogdanovaca. U ovom slučaju nastala je samo materijalna šteta, a nitko nije bio pod utjecajem alkohola.

- Ističemo kako su policijski službenici pripadniku Oružanih snaga koji je upravljao vozilom na mjestu događaja uručili obavijest o počinjenju prekršaja - objašnjavaju iz MORH-a, dok je nesreću potvrdila i policija, dodajući kako 56-godišnji vozač skrivio nesreću, a kaznu platio odmah.

Inače, još se čekaju rezultati analize krvi i urina Marija Banožića, bivšeg ministra obrane koji se od subote nalazi u bolnici nakon izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić. Ministar je u međuvremenu smijenjen, a protiv njega se podnosi i kaznena prijava, zbog čega bi mogao u zatvor i do 15 godina.

Premijer Andrej Plenković potvrdio je jučer nakon održanih sastanaka kako je kandidat za novog ministra obrane Ivan Anušić, dobrovoljac i trenutni osječko-baranjski župan. Nakon saslušanja na saborskom odboru te glasovanja, Anušić bi na mjesto ministra mogao stupiti u četvrtak. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

CA
cavecanem
17:16 14.11.2023.

U anketi vam nedostaje opcija “Briga me”.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije