Tragični potop u području Skopja

Dan žalosti u Makedoniji nakon smrti 22 osobe u nevremenu

Poplave u Makedoniji
Foto: Reuters
1/10
08.08.2016.
u 00:05

Tijela žrtava pronađena su u nedjelju ujutro u različitim dijelovima Skopja. Neki su se utopili u automobilima koje su poplave odnijele s cesta na obližnja polja

Danas će u Makedoniji biti dan žalosti zbog pogibije 22 osobe u nevremenu u toj zemlji, odlučila je u nedjelju vlada na izvanrednoj sjednici, proglasivši istovremeno izvanredno stanje u regiji Skopja i Tetova.

U velikom nevremenu koje je u subotu navečer i tijekom noći na nedjelju pogodilo Skopje poginule su 22 osoba. Nevrijeme je nanijelo i veliku materijalnu štetu, oštećene su kuće, ulice i automobili.

U Skopju i u nedjelju pada kiša praćena grmljavinom, ali prema navodima iz Hidrometeorološkog zavoda, slabijeg je intenziteta nego u subotu.

Tijela žrtava pronađena su u nedjelju ujutro u različitim dijelovima Skopja. Neki su se utopili u automobilima koje su poplave odnijele s cesta na obližnja polja. 

U Skopju su u dva sata pale 93 litre vode po četvornom metru, što je prosjek za čitav kolovoz, ističe Hidrometeorološki zavod. U nekim dijelovima makedonske prijestolnice razina vode dosegnula je metar i pol, prenijeli su lokalni mediji.

Brojne kuće su još uvijek poplavljene i nemaju struje, a neke su se uslijed nevremena srušile. Lokalni mediji prenose da je hospitalizirano 20 ljudi i da je u pomoć pozvana vojska.

Zbog odrona zemlje od svijeta su odsječena tri sela na sjeveroistoku zemlje. Snažno nevrijeme pogodilo je i Tetovo, na sjeverozapadu Makedonije, prouzročivši materijalnu štetu, ali bez žrtava.

>> Najmanje 22 života odnio je biblijski potop u Makedoniji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije