Groundhog Day

Svizac Phil nije vidio svoju sjenu: Proljeće stiže ranije

svizac Phil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.02.2016.
u 13:50

Ove godine se u gradiću Punxsutawney obilježava 130. sviščev dan, prema kojem je snimljen i film s Billom Murrayem

Najpoznatiji svjetski meteorolog svizac Phil nije ugledao svoju sjenu i tako otkrio da su ove temperature znak da nam proljeće ipak stiže ranije. Da je ugledao svoju sjenu, zima bi trajala još šest tjedana. 

Danas je, naime, popularni ''Groundhog Day'', dan kada svizac Phil izlazi iz svog brloga Gobbler's Knoba kako bi u pensilvanijskom gradiću Punxsutawney ljudima doljem svijeta otkrio kakvo nas vrijeme očekuje. Ako glodavac ugleda svoju sjenu, to je znak da će zima potrajati još šest tjedana, a ako je ne vidi, proljeće će nam stići ranije.

Prošle je godine svizac navijestio dugu zimu, a njegova predviđanja bila su potpuno točna, navodi se na internetskoj stranici popularnog glodavca.

Ove se godine u gradiću Punxsutawney obilježava 130. sviščev dan.

O ovom običaju koji danas prati gotovo cijeli svijet 1993. je snimljen i film Groundhog Day (Beskrajni dan) s Billom Murrayem u glavnoj ulozi koji tumači ciničkog meteorologa Phila Connorsa koji stalno proživljava isti dan.

>> Svizac Phil ugledao svoju sjenu. Prognozirao još 6 tjedana zime! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije