KIŠNI PONEDJELJAK

Tijekom dana očekuje nas kiša i pljuskovi s grmljavinom. Izdan je žuti meteoalarm

Kišni dan u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.04.2023.
u 07:43

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je brodska linija Mali Lošinj – Unije –Susak. Na graničnom prijelazu Tovarnik u teretnom prometu čeka se pet sati na ulazu u zemlju.

Danas promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. Povremeno kiša, posebno od sredine dana, a mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni, kasno poslijepodne okrenut će na sjeverni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, potom jugozapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21°C, u gorju malo niža.

Sutra također promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, osobito u drugom dijelu dana. Uglavnom na Jadranu može biti i grmljavine. Vjetar umjeren jugozapadni, popodne će u unutrašnjosti okretati na sjeverni. Na sjevernom Jadranu jaka bura i sjeverni vjetar, južnije jugozapadni, na krajnjem jugu i jugo. Minimalna temperatura većinom između 5 i 10, u Dalmaciji od 8 do 13°C, najviša dnevna u većini zemlje od 15 do 19°C. 

Pod žutim meteoalarmom sutra će biti riječka regija i zapadna obala Istre, Velebitski kanal, Kvarner i Kvarnerić te obala Dalmacije. Zbog uočene se srne na autocesti A6, između čvora Vrbovsko i čvora Bosiljevo II, u smjeru Zagreba vozi uz ograničenje brzine od 60 km/h, javio je Hrvatski autoklub u 7 sati. Povremeno dolazi do usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana – Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu): između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica; između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednim suženim prometnim trakom u oba smjera; na čvoru Ivanić Grad zatvoren je izlazni krak iz smjera Bregane i ulazni u smjeru Lipovca.

Obilazak iz smjera Bregane jest preko čvora Dugo Selo, a u smjeru Lipovca preko čvora Križ (A3). Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak. Na graničnom prijelazu Tovarnik u teretnom prometu čeka se pet sati na ulazu u zemlju.

VIDEO: Metković: Udruga Kolektiv sudjelovala u akciji Večernjeg lista

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije