POSLJEDNJI TRENUCI Najbolji prijatelj ubijenog Hrvata:

Denisu je prišao i ubio ga hladno, bez milosti

12.03.2009.
u 19:37

Vijest o smrti djelatnika Denisa Puljića (36), vlasnika autokuće Hahn Automobile Željka Fijalu zatekla je na putu u Crikvenicu. – Uplašeni me djelatnik poslije 12.30 nazvao iz autosalona i samo mi rekao da se pucalo i da ima mrtvih – kazao nam je Ž. Fijala.

Uplakana obitelj
– Puna dva sata poslije nisam mogao nikoga dobiti ni u salonu, a ni na mobitel. Onda me nazvao glavni direktor svih autosalona i rekao mi da je ondje ubijen Denis Puljić te mušterija koja je kupovala automobil – kaže nam čovjek u čijem je salonu pokojni Puljić radio u posljednje četiri godine.

– Bili smo više nego prijatelji koji se poznaju 12 godina. Vozio sam bez prestanka od Crikvenice do Stuttgarta. Oko tri ujutro otišao sam u njegov stan u kojem me čekala njegova uplakana supruga Sanja i shrvana majka Zdenka. Njihova je jednoipolgodišnja kći Vanesa spavala, a u stanu su bili i najbliži rođaci – kaže nam Fijala koji je u stanu Puljićevih ostao do 7 ujutro. O posljednjim trenucima života Denisa Puljića i drami koja se događala u autosalonu od Fijale smo doznali onako kako su njemu ispričali njegovi djelatnici.

– Nije istina da je ubojica pucao kroza staklo. Utrčao je u salon s pištoljem u ruci. Najprije je došao do Danijela Merza, kojem je uperio pištolj u trbuh i od njega tražio ključ od automobila kojim je mislio pobjeći. D. Merz mu je rekao da ključevi nisu kod njega, već na drugoj strani i da će mu ih dati. Dok je Merz išao po ključ, ubojica se okrenuo na drugu stranu. Taj je trenutak Merz iskoristio i pobjegao.

Tada je ubojica došao do Denisa Puljića i jedne mušterije koja je bila ispred njega. Pucao je u obojicu ništa ih ne pitajući. Kad je ispraznio šaržer, treći se naš zaposlenik Leonardo Borazio s jednim kupcem spasio bježeći kroz vrata. Ubojica je navodno nakon toga sam sebi presudio kad je vidio da je policija opkolila salon – rekao nam je Fijala.

Marko Akalović, Fijalin kum i otac 18-godišnjeg Patrika koji je kao pripravnik radio u salonu, kazao nam je kako je Patrik imao sreće jer je u to vrijeme otišao na ručak.

Neefikasna policija
– Nije se smjelo dogoditi da ubojica uđe u autosalon. Policija mu je bila za petama. U tih 300 metara između parkirališta i autosalona ubojica je nosio pištolj u ruci. Policajci koji su ga slijedili pucali su u njega, gađajući ga u noge. Navodno su ga i ranili. Mnogi se sad pitaju zašto policija nije bila efikasnija? Zašto ga nije odmah zaustavila?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije