AKCIJE Dubrovačke nevladine udruge organiziraju različite akcije uz 5. prosinac

Deša i Orlando obilježavaju Međunarodni dan volontera

04.12.2008.
u 14:46

DUBROVNIK – Među stotinjak nevladinih udruga koje djeluju na dubrovačkom području, tek je njih nekoliko organiziralo neke akcije vezane uz Međunarodni dan volontera koji se u cijelom svijetu obilježava na današnji dan.

Dešina izložba
Obilježavanjem ovoga dana, koji je 1985. godine opća skupština proglasila Međunarodnim danom volontera, prilika je da se posveti pažnja svima onima koji svoje slobodno vrijeme provode jačajući svoju zajednicu. Međutim, tek su neke udruge odlučile organizirati pokoju akciju povodom ovoga dana, a najistaknutije su one koje su organizirale humanitarna i mirotvorna udruga Deša te Udruga mladih Orlando.

– Povodom Međunarodnog dana volontera u našim prostorijama u Lazaretima organizirali smo izložbu likovnih i literarnih radova polaznika dubrovačkih vrtića te Osnovne škole Marina Getaldića i Gimnazije Dubrovnik. Svi ovi radovi vezani su uz važnost i ulogu volontiranja – istaknula je predsjednica udruge Deša, Jany Hansel koja je dodala kako je razvijanje volonterskoga duha jedan od ciljeva udruge kojoj je ona na čelu.

Deša, osim ove izložbe, trenutačno sudjeluje na velikom božićnom sajmu koji se organizira u Zagrebu, a gdje se predstavljaju sa svojim džemom od ljute naranče.

U prostorijama ove udruga, koja je nedavno obilježila 15 godina postojanja, stalno se organiziraju razni događaji.

Grah beskućnicima
Udruga mladih Orlando pet je godina mlađa od Deše, a za Međunarodni dan volontera osmislila je zanimljivu akciju.

– Posljednji mjesec dana naši su članovi prikupljali rabljenu odjeću koju ćemo danas podijeliti dubrovačkim beskućnicima i osobama slabijeg imovinskog stanja. Sve će se to odvijati u prostorijama udruge mladih Orlando oko 14 sati, kada će se, povodom Međunarodnog dana volontera, besplatno poslužiti grah beskućnicima, ali i svim dubrovačkim volonterima koji nam se pridruže – najavio je svoju akciju Marko Mijatović, predsjednik Udruge mladih Orlando, koja od svojih članova, ali i drugih Dubrovčana, trenutačno prikuplja i igračke te odjeću, koje će za božićne praznike darovati štićenicima Dječjega doma Maslina


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije