brzo uhićeni

Detalji bijega dvojice zatvorenika u Osijeku: 'Bili su u vanjskoj šetnji. Preskočili su ogradu i bodljikavu žicu'

Iz zatvora u Osijeku pobjegla dvojica zatvorenika, policija ih brzo uhvatila
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/9
13.07.2022.
u 12:21

Pronađeni su u Jagerovoj ulici, kod podružnice FINA-e, do koje je potrebno ni tri minute laganog hoda od zatvora.

Dvojica zatvorenika pobjegla su danas iz zatvora u Osijeku. Policija je dojavu o bijegu dobila u 10.05, kako je rečeno za Večernji list. Oko 10.30 sati uhićeni su te su vraćeni u zatvor. 

Pronađeni su u Jagerovoj ulici, kod podružnice FINA-e, do koje je potrebno ni tri minute laganog hoda od zatvora

Dvojica zatvorenika preskočila su ogradu i bodljikavu žicu na istome mjestu kao i 17-godišnjak u lipnju. Iskoristili su, naime, priliku za vrijeme vanjske šetnje. 

– Zatražili smo i prošli put očitovanje unutarnje kontrole i odgovornost voditelja odjela osiguranja u zatvoru u Osijeku, a isto ćemo učiniti i ovoga puta. Nedostaje sigurno petnaestak pravosudnih policajaca, i na to neprestano upozoravamo. Zatvor je u središtu Osijeka, uz njega je glavna tržnica, bude i po stotinjak ljudi, a mi trčimo po ulici ili uz obalu Drave za kriminalcima u bijegu, pa to je smiješno! – ogorčen je Igor Raštegorac, dopredsjednik Sindikata pravosudnih policajaca Hrvatske i šef osječke podružnice.

13.07.2022., Osijek - Zatvor u Osijeku. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Podsjetimo, drugi je ovo bijeg iz osječkog zatvora nakon tek nešto više od mjesec dana. Tada je 17-godišnjak, koji je bio u istražnom zatvoru u Osijeku, preskočio nekoliko metara visoku betonsku ogradu zatvorskog dvorišta, na čijem je vrhu još i bodljikava žica. Zatvor je inače u samom središtu grada, neposredno preko puta glavne osječke tržnice. Ministarstvo pravosuđa proteklog je tjedna izvijestilo i kako je 33-godišnji srbijanski državljanin, koji je bio u istražnom zatvoru i čekao izručenje Italiji, pobjegao prilikom povratka s ročišta na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.


 
Ključne riječi

Komentara 2

RA
radolizem
13:30 13.07.2022.

Najgore u čitavoj priči jest da je na istom mjestu zatvorenik pobjegao u lipnju. Dakle, oni nisu u stanju otkloniti propuste, pojačati te sigurnosno arhitektonske barijere tj. ne uče na greškama i propustima.

DU
Deleted user
13:24 13.07.2022.

Žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije