Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD SMRTONOSNIM OTROVIMA

Detalji istrage u Njemačkoj: Pretresom stana nisu nađeni toksini, osim 32-godišnjaka uhićen i njegov brat

Anti-terrorism operation in Castrop-Rauxel
Foto: --/DPA
1/10
08.01.2023.
u 14:57

Prema navodima medija brat bio je od ranije poznat policiji, ali ne zbog terorizma

Istražitelji nisu pronašli toksine prilikom pretresa u Castrop-Rauxelu u Porajnju, nakon što je uhićen Iranac kojega se sumnjiči da je planirao islamistički napad cijanidom i ricinom, potvrdio je glasnogovornik tužiteljstva u Düsseldorfu za dpa koja navodi i da osumnjičeni nije djelovao u ime iranske vlade.

Dpa piše, pozivajući se na sigurnosne izvore, kako se vjeruje da osumnjičeni 32-godišnji muškarac nije djelovao u ime iranske vlade. Vjeruje se da je uhićeni podržavatelj sunitske islamističke terorističke skupine, dok je iranska vlast šijitska.

Uhićen je i brat osumnjičenog. Prema navodima medija brat bio je od ranije poznat policiji, ali ne zbog terorizma. Za sada nije sigurno je li on dio zavjere. Oba brata žive u Njemačkoj od 2015.

Muškarac koji ima iransko državljanstvo osumnjičen je da je pribavio cijanid i ricin, objavili su u nedjelju ujutro u zajedničkoj izjavi državno odvjetništvo iz Düsseldorfa te policije iz  Recklinghausena i Münstera.

Ricin je vrlo toksično biološko oružje.

U subotu navečer, policija je pretražila stan 32-godišnjeg muškarca u Castrop-Rauxelu blizu Dortmunda i Essena.

VIDEO Zagreb: Pronađeno beživotno tijelo, obustavljen tramvajski promet Maksimirskom ulicom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije