Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muljao s novcem za opremanje škola

Detalji nove USKOK-ove akcije: Dožupan godinama sređivao poslove svom šogoru, ravnateljima škola naložio da ga angažiraju

Bivši dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Ali? (arhivske fotografije)
Damir Spehar/PIXSELL
17.05.2024.
u 10:10

Namještao poslove opremanja školskih prostora trgovačkom društvu (TD) kojeg šogor vodi.

Na temelju kaznene prijave koju ju jučer podigla PU bjelovarsko-bilogorske, USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1958., 1958.) zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Sumnja se da je prvi okrivljenik, bivši dožupan Bjelovarsko-bilogorske županijeNeven Alić, u razdoblju od ožujka 2018. do lipnja 2021., u dogovoru sa svojim šogorom, drugim okrivljenikom poduzetnikom Željkom H., namjeravao osigurati poslove opremanja školskih prostora trgovačkom društvu (TD) kojeg šogor vodi.

U tom cilju, prvi okrivljenik je stručnim službama županije predstavio sebe kao odgovornu osobu za realizaciju tih poslova, te je ravnateljima škola naložio da angažiraju upravo TD za opremanje školskih prostora namještajem. Također, uputio je ravnatelje da surađuju s drugim okrivljenikom kako bi osigurao da ponuda TD-a bude najpovoljnija.

VEZANI ČLANCI: 

Ravnatelji škola su, postupajući po nalozima prvog okrivljenika, angažirali TD za opremanje škola, dok je prvi okrivljenik odobravao i osigurao plaćanje računa TD-a u vrijednosti od najmanje 332.983,59 eura na teret županije.

USKOK je predložio sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu određivanje istražnog zatvora za obojicu okrivljenika.

>>> FOTO Deset godina od strašne poplave u Gunji: Sava je probila nasipe, dvije osobe izgubile život

Bivši dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Ali? (arhivske fotografije)
1/41

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije