PREKINUT PROMET

FOTO Strašni prizori na autocesti: Cestari postavili oznake, na njih naletio kamion

nesreća na A6
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/4
09.08.2023.
u 10:41

Došlo je do naleta, objašnjavaju u HAC-u, teretnog vozila na radnike i vozilo ophodnje koje je bilo na zaustavnom traku i propisno obilježeno

U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila jutros poslije 9 sati  na autocesti A6 između tunela Podvugleš i Čardak u smjeru Zagreba, na radnom zadatku smrtno su stradala dvojica djelatnika Hrvatskih autocesta.

U HAC-u izražavaju duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja,  a obiteljima njihovih djelatnika izražavamo sućut. Prometna nesreća dogodila se po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije.  Nažalost, došlo je do naleta, objašnjavaju u HAC-u, teretnog vozila na radnike i ophodarsko vozilo koje je bilo na zaustavnom traku i propisno obilježeno. Točan uzrok nesreće znat će se po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave.

VEZANI ČLANCI: 

– Ovim putem apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti.  Ponavljamo da su brzina, umor i nepažnja najčešći uzroci prometnih nesreća. Mislite na svoje bližnje, ali i bližnje drugih vozača kao i radnike koji rade na održavanju autocesta. Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika kao i za našu tvrtku – poručuju iz HAC-a iz kojeg su obavijestili korisnike da je  promet na ovom dijelu autoceste u smjeru Zagreba u prekidu i to između čvora Ravna Gora i Vrbovsko te se preusmjerava na obilazni pravac: čvor Ravna Gora (A6) – Ž5034 – D42 – čvor Vrbovsko (A6).

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar MarkoHR
MarkoHR
11:29 09.08.2023.

Nitko u vožnji ne surfa na mobitelu više od vozača kamiona. Nitko drugi, čak ni približno toliko kao oni. Jednom prilikom imao sam defekt, pa sam morao stati uz cestu i čekati pomoć. Svaki, ali svaki vozač kamiona bio je s mobitelom u rukama i iznenađen kad me je vidio.

LI
Limanit
10:59 09.08.2023.

Strašno, kako ljudi zaboravljaju da upravljaju sa strojevima smrti? Nema opravdanja ako nije u pitanju veliki zdravstveni problem vozača u trenutku naleta. Zanima me kako bi se taj nesretni vozač ponašao kad bi na njegove članove obitelji netko naletio ii usmrtio ih. Takve vozače treba stvarno žestoko kazniti.

PO
poluvodič
11:25 09.08.2023.

Autoput možda glasi kao najsigurnija vrsta ceste, ali ako tu zeznes nema te

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije