Počinitelj je uhićen

Detalji sumanutog pohoda u Hercegovini: Ušao je na vrata kafića s kalašnjikovom i počeo pucati

U pucnjavi u Grudama ubijeno dvoje ljudi
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/10
04.08.2022.
u 10:27

Navodno je ubojstvima prethodila svađa. Počinitelja su svladali posjetitelji kafića i oduzeli mu oružje. Inače bi možda bilo još više žrtava.

Tradicionalnu proslavu svetog Stjepana u Gorici u Grudama prekinula je u noći sa srijede na četvrtak nezapamćena tragedija.

Oko dva sata poslije ponoći u lokalnom kafiću dvije su osobe ubijene, a tri ozlijeđene, od kojih je jedna još uvijek u životnoj opasnosti. Jedna je osoba preminula na mjestu događaja, a iako su liječnici jako brzo intervenirali, zbog težine ozljeda ubrzo je preminula i druga osoba. 

U trenutku sumanutog pohoda u kafiću se nalazio veći broj ljudi. Počinitelj ovog zločina je mještanin Sovića. Prema tvrdnjama svjedoka, on je u jednom trenutku ušao na vrata kafića u ruci noseći automatsku pušku te počeo pucati po ljudima. Nastala je panika. 

Dio gostiju se uspio spasiti bježeći, dok je dio svladavao napadača. U tome su i uspjeli, pa su ga zadržali do dolaska policije. Oduzeli su mu oružje, pa se vjeruje da je time spriječen još strašniji ishod s većim brojem žrtava.

Zločinu je, prema pisanju portala Večernji.ba, prethodila svađa.

Počinitelj je uhićen. Kako su potvrdili iz tužiteljstva ŽZH, u tijeku je očevid, a nakon njega bit će poznato više detalja o događaju koji je uznemirio Hercegovinu.

 

Ključne riječi

Komentara 2

IK
ikbmibm
13:44 04.08.2022.

Ime ubojice "nepoznato" medijima .....

RO
romobil
11:09 04.08.2022.

"Ušao i počeo pucati"....pa tako započinje svaki dobar akcijski film!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije