Glavni državni odvjetnik

Cvitan o aferi Hypo: 'Postoje naznake da su umiješani i državljani Hrvatske'

Dinko Cvitan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.04.2015.
u 08:59

– Ne znam kad će se istraga o Hypu okončati. Ali je sigurno da Državno odvjetništvo, osobito USKOK, sudjeluje u toj istrazi – kazao je Cvitan

– Postoje naznake da su u te aktivnosti umiješani i državljani Republike Hrvatske – kazao je u emisiji RTL Direkt glavni državi odvjetnik Dinko Cvitan odgovarajući na pitanje o istrazi o Hypo banci.

– Ne znam kad će se istraga o Hypu okončati. Ali je sigurno da Državno odvjetništvo, osobito USKOK, sudjeluje u toj istrazi. Vidjet ćemo kakvi će biti rezultati, teško je sada prognozirati – dodao je Cvitan.

"Ustavni sud nije sud"

O svojoj prvoj godini na čelu Državnog odvjetništva kazao je da su je obilježile aktivnosti USKOK-a u istraživanju službenih osoba. – Činjenica je da je procesuiran veći broj načelnika, gradonačelnika, župana. Pokrenut je postupak i protiv visokopozicioniranih službenika Porezne uprave, policije – kazao je Cvitan koji je, na pitanje što misli o Ustavnom sudu i njegovim odlukama, kazao da po definiciji "Ustavni sud nije sud".

– To je posebno tijelo vlasti. Međutim, odluke Ustavnog suda su takve da ne iziskuju nikakav komentar državnog odvjetnika – rekao je Cvitan.

Zaključio je da "korupcije  u Hrvatskoj ima puno manje nego se o njoj priča, a puno više nego što je procesuirana".

>>Skupo raščišćavanje Hypo afere

>>Nino, 
nemoj nas nasmijavati! Odi na detektor laži pa da vidimo kako nemaš ništa s Hypom

Komentara 29

MR
Mrzim_registraciju
09:30 23.04.2015.

Ovaj tulavi nećak oficira KOS-a koji štiti UDBA-ški kirminal uvijek na fotografijama nastoji izgledati pametno i možda bi mu to i prošlo dok ne progovori. Da ga podsjetimo - dokazi o Linićevom računu u talijanskoj banci se vrte na Youtubeubeu godinama uz svako malo tekst na portalima a on to još ne vidi hahaha. Izjavu da u nas korupcije ima manje nego što se misli ne treba posebno komentirati jer smo doslovno ugušeni korupcijom koje ima baš svugdje a najviše upravo u DORH-u i "pravosuđu". I usput, nije komentirao svjedoka u slušaju UDBA kojeg je od ugroze morala spašavati Njemačka policija nakon što se ovaj Bajić nakon Bajića oglušio na 11 dopisa?

ST
stefj
09:53 23.04.2015.

Da li je to onaj isti državni odvjetnik koje je bez pogovora utvrdio da nitko u Hrvatskoj nije primio mito za Patriu? Mada su u Finskoj optuženi manageri za davanje mita Hrvatskim građanima?... Vjerojatno se uhvatio na činjenicu da je mito isplaćeno vjerojatno u Švicarskoj i/ili Italiji, pa mito stvarno nije primljeno u Hrvatskoj...

DU
Deleted user
09:56 23.04.2015.

zar je cvitan ziv? vidim da je proucavao filozofiju medjuvremeno.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije