VELIKE VRUĆINE

Dio Dalmacije opet bez struje, ispali dalekovodi: 'Ovo je ludnica, idemo u podrum da se rashladimo'

Prazne ulice u Vodicama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
18.07.2024.
u 18:04

Svi korisnici na području Vodica su u međuvremenu dobili napajanje, no dok se kvar ne otkloni, bit će povremenih prekida

Dio Dalmacije ovog je četvrtka opet ostao bez struje. Stanovnici Čiova su se požalili kako su bez struje još od podneva, dok je veći dio Vodica još sinoć ostao u mraku, nakon čega je struja bila popravljena, ali je opet nestala. Bez struje su bili i u Tribunju, mjestu kraj Vodica. 

- Nismo imali sinoć dva sata, a onda niti danas od 12 do 16.30. Sinoć smo bili u mraku, danas smo nekako preživjeli bez klime, no ovdje je puno lakše nego kod nas u Osijeku, ima povjetarca i nije toliko sparina - ispričala nam je Osječanka koja je s obitelji na ljetovanju u Tribunju.  

- Ovo je ludnica, satima smo bez struje! Ulazimo u podrume da se rashladimo. Poludjeli smo - ispričali su čitatelji za Slobodnu Dalmaciju, dok gradski radio Trogir javlja kako djelatnici HEP-a pokušavaju uspostaviti napajanje za dio Slatina, Arbanije i Mastrinke. U Elektrodalmaciji su pak pojasnili kako je ''došlo do ispada dalekovoda te rade na sanaciji''. 

Info Vodice pak javljaju kako je struje još sinoć oko 23 sata nestalo i u gradu. Laris Višković, voditelj službe za vođenje pogona HEP-a, pojasnio je kako je također došlo do ispada dalekovoda, Vodice-Bilice, koji je osnovni smjer za trafostanicu Vodice. 

- Odmah smo pokušali ponovno uspostaviti napajanje putem dalekovoda, ali nismo uspjeli. Zbog toga smo prebacili napajanje na novu trafostanicu Kapela - pojasnio je, a zbog preopterećenja južni dio Srime, Jadra i otok Prvić bez struje su pak ostali tijekom noći. Svi korisnici su u međuvremenu dobili napajanje, no dok se kvar ne otkloni, bit će povremenih prekida.

POVEZANI ČLANCI:

- Dok se kvar ne otkloni, morat ćemo povremeno rasterećivati mrežu jer nema dovoljno kapaciteta iz smjera Kapele, pa su mogući kratki prekidi u opskrbi - dodao je Višković.

>> FOTO Pogledajte prometni kolaps koji je nastao u Splitu nakon nestanka struje krajem lipnja

Prazne ulice u Vodicama
1/4

Komentara 4

KI
kingtom
19:08 18.07.2024.

Pola dalmacije je nelagalno sagrađeno i onda se čude kada se raspada infrastruktura koja je predviđena za pola manje objekata....tipično... treba poslatu bagere i sve počistiti.

PO
Poganec
06:11 19.07.2024.

To je nasa stvarnost kako ce tek biti kad nece curiti iz EU kase za nerazvijene Sto se god napravi nije po propisu Napumpana drzava a stanovnika sve manje,kome oni sluze i daju usluge za koje su zaduzeni

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
19:43 18.07.2024.

Traba prikopčat još 100.000 autića na baterije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije