Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog prigovora o manipulaciji

DIP se nakon pregleda listića oglasio o prigovorima za izbore u Istri: Boris Miletić ostaje župan

Boris Miletić postao istarski župan, IDS ostao bez Pule i Pazina
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/2
05.06.2021.
u 20:21

Nakon sjednice donijeli su rješenje kojim se djelomično prihvaćaju prigovori Ferića i IDS-a "te se djelomično poništavaju točke I. i II. Odluke Županijskog izbornog povjerenstva Istarske županije o rezultatima drugog kruga glasovanja za izbor župana i zamjenika župana Istarske županije".

Državno izborno povjerenstvo danas se oglasilo o prigovorima na rezultate izbora za istarskog župana, prema kojima je Danijel Ferić (SDP) za 54 glasa izgubio od Borisa Miletića (IDS).

Nakon sjednice donijeli su rješenje kojim se djelomično prihvaćaju prigovori Ferića i IDS-a "te se djelomično poništavaju točke I. i II. Odluke Županijskog izbornog povjerenstva Istarske županije o rezultatima drugog kruga glasovanja za izbor župana i zamjenika župana Istarske županije". 

"Na temelju konkretnih prigovora i pregledanog izbornog materijala, Državno izborno povjerenstvo je utvrdilo rezultate glasanja drugačije od rezultata utvrđenih na pojedinim biračkim mjestima, a koja su navedena u izreci rješenja. Prema tim rezultatima, Danijel Ferić ima pravo na 17 glasova, a Boris Miletić na 3 glasa više od broja glasova utvrđenih Odlukom Županijskog izbornog povjerenstva Istarske županije o rezultatima drugog kruga glasovanja za izbor župana i zamjenika župana Istarske županije. Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske utvrđuje da je u drugom krugu glasovanja za izbor župana i zamjenika župana Istarske županije važećih listića bilo 52.574 odnosno 96,24 %, da je nevažećih listića bilo 2.056 odnosno 3,76 %, te da je kandidat Istarskog demokratskog sabora-IDS, Istarske stranke umirovljenika - Partitio Istriano dei Pensionati-ISU-PIP i Zelenog saveza - Zeleni Boris Miletić dobio 26.308 glasova, a kandidat Socijaldemokratske partije Hrvatske-SDP Danijel Ferić 26.268 glasova. Na snazi ostaje točka III. Odluke Županijskog izbornog povjerenstva Istarske županije o rezultatima drugog kruga glasovanja za izbor župana i zamjenika župana Istarske županije provedenog 30. svibnja 2021., kojom je za župana Istarske županije izabran Boris Miletić, a zamjenika župana Tulio Demetlika", stoji u rješenju koje možete pogledati ovdje. 

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
20:43 05.06.2021.

Eto, i to je demokracija? Očit je da su idesovci poništavali valjane listiće, a DIP bi, da je drugačije odlučio, priznao da izbori nisu baš tako demokratski i da kontrola niej tako stroga kako tvrde.

BR
BrigitaM
22:33 05.06.2021.

Očito je narkomafija odradila za svog štičenika.

DU
Deleted user
20:28 05.06.2021.

Trebalo im je tri sata. Zar Plenković nije toliko bio dostupan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije