ZBOG STAROSNE DOBI

Dječak neće kazneno odgovarati za masakr u beogradskoj školi. Otac zadržan u pritvoru

Police officers walk with a shooting suspect out of school after he opened fire on other students and staff at a school in Belgrade
Foto: Stringer/REUTERS
1/3
03.05.2023.
u 23:49

To što sada netko želi uhititi oca kako bi prikrio uzroke, a uzroci su agresija koja se kontinuirano provodi u našim medijima u obliku reality showa. Dobili smo ono što smo u društvu tražili, mišljenja je odvjetnik Ivan Simić

Otac dječaka koji je usmrtio osmero svojih kolega i jednog zaštitara u osnovnoj školi u Beogradu uhićen je te mu je određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje u počinjenje kazneno djela protiv opće sigurnosti. Srbijanski Telegraf prenosi kako maloljetnik ne može odgovarati za ovaj počinjeni zločin

- Nije kazneno odgovoran. To što sada netko želi uhititi oca kako bi prikrio uzroke, a uzroci su agresija koja se kontinuirano provodi u našim medijima u obliku reality showa. Dobili smo ono što smo u društvu tražili. Struka i znanost su jasne. Dijete do 14 godina nije kazneno odgovorno - ispričao je odvjetnik Ivan Simić koji je također mišljenja kako ni roditelji ne mogu kazneno odgovarati. 

>> VIDEO Završen je očevid u OŠ Vladislava Ribnikara u kojoj je učenik upucao osam učenika i zaštitara škole

- Kako bi netko iz obitelji trebao odgovoriti, na temelju čega? Za što on treba odgovarati, da ga nije dobro odgojio? Roditelj ne može biti odgovoran ako je oružje bilo u sefu i adekvatno pohranjeno. Ako nije, ne može odgovarati za nekakav prekršaj i ako je dijete imalo pristup oružju - mišljenja je Simić. -  Oni ne mogu odgovarati za ono što je učinilo njihovo malodobno dijete - dodao je. 

Inače, kako vrijeme odmiče doznaje se i sve više detalja ovoga strašnog događaja koji je potresao cijelu Europu. Po riječima roditelja i zaposlenika ove škole, OŠ Vladislava Ribnikara je jedna od elitnih školi, ne samo u Beogradu nego i u cijeloj Srbiji. Učenici su djeca iz cijeloga Beograda čiji roditelji žele da im djeca pohađaju ovu školu. Kažu i kako je dječak, koji je počinio masakr, uvijek bio povučen i miran te da nikada nisu niti mogli zamisliti da bi mogao počiniti nešto ovako. Kažu i kako je bio odličan učenik pa čak i da je išao na razna školska natjecanja. Bio je po malo neprihvaćen u društvu te da je prvih šest godina išao u suprotnu smjenu. Ove godine je, vjerojatno radi činjenice da je bio neprihvaćen u društvu, a neki kažu i da je bio žrtva vršnjačkog nasilja, prešao u suprotnu smjenu. 

Police officers walk with a shooting suspect out of school after he opened fire on other students and staff at a school in Belgrade
1/55

Cijelu situaciju komentirao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je predložio 10 mjera kojima bi se pojačala sigurnost, dok je šef beogradske policije Veselin Milić otkrio kako je dječak nakon pucnjave sam nazvao policiju i kazao kako je ''psihopat koji se mora smiriti''.

Ključne riječi

Komentara 2

TH
than
00:09 04.05.2023.

Tko drugome oduzme život (da ne spominjemo živote - plural) treba odgovarati kao odrastao čovjek i točka. Ovime samo daju ideju drugim bolesnicima da naprave isto. Kada jednom odu na tražilicu i vide što im slijedi x100 će razmisliti prije negoli se upuste u tako nešto. Na kraju krajeva, ako je uopće imalo normalan kako on misli živjeti sa tom stigmom cijeli život ?

MC
MCA
00:28 04.05.2023.

Otac absolutno treba biti kaznjen! Mali treba isto biti zatvoren dok bude 21 god. Treba biti u bolnici ili ludnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije