Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnja se da je u Ostrovu kraj Vinkovaca usmrćen Niko Pilić (60)

Dječak šetao ulicom i našao mrtvog susjeda

ubojstvo
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
1/2
23.12.2009.
u 11:24

Za počiniteljem se još traga, a po svemu što se do sada zna, Pilić je ubijen tvrdim, tupim predmetom.

Niko Pilić (69) nađen je mrtav u srijedu oko 9.30 u kanalu nedaleko od svoje kuće u Vinkovačkoj ulici u Ostrovu kraj Vinkovaca.

Više udaraca u glavu

Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru Milan Kojić potvrdio je da je ubijen u noći na srijedu tvrdim tupim predmetom s više udaraca u glavu, a točan uzrok smrti ustanovit će se obdukcijom.

Pronašao ga je dječak koji je hodajući ulicom u kanalu koji je prekrio snijeg ugledao mrtvo tijelo.

Policija ima indicija da je tijekom noći, pošto se posvadio s nekim u seoskoj krčmi, krenuo kući s muškarcem za kojega se sumnja da je počinio ubojstvo, ali je on trenutačno u bijegu.

U Ostrovu se govori kako je riječ o nekom Branku zvanom Zvezdaš, no policija za sada nije potvrdila identitet osobe za koju se sumnja da je počinitelj ubojstva.

– Dan prije oko 13 sati došao je k meni da mi vrati 50 kuna koje sam mu bio posudio. Bio je dobar čovjek, živio je sam i primao socijalnu pomoć, mislim oko 700 kuna. Rekao mi je da ide u krčmu i od tada ga više nisam vidio. Poslije sam čuo da je nađen u kanalu – kaže susjed Dmitar Matijević.

Dodao je kako je Pilić cijeli rat proveo u Ostrovu iako je Hrvat te mu se ništa nije dogodilo.

Pretukli ga nekoliko puta

No stanovnik Vinkovačke koji se doselio nakon rata u Ostrovo, naseljeno većinskim srpskim stanovništvom, ogorčen je jer kaže kako ovo ubojstvo može imati i nacionalne pobude. Tvrdi kako mu je Pilić rekao da su ga za rata domaći Srbi 15-ak puta premlatili i da mu nije bilo lako kao Hrvatu.

Načelnik općine Markušica pod koju spada i Ostrovo, Budimir Drača, smatra kako nije riječ o međunacionalnom sukobu jer, tvrdi on, ubijeni i onaj na koga se sumnja da je počinio ubojstvo u selu su bili poznati kao osobe koje vole popiti i svađati se. Iz policije pak kažu da “imaju krug osumnjičenih te da istraga traje”.

Ključne riječi

Komentara 4

CV
cvakster
11:46 23.12.2009.

Jel postoji lektor u VL-u? Molim pisca ovog teksta da ispravi pravopisne pogrešek,a mjesto se zove Ostrovo.

OB
-obrisani-
15:25 23.12.2009.

I za ovo ce biti optuzeni Srbi , a tko drugi, pa oni su vecina u Ostrovu! Ocigledno pisac ovog clanka je jako zainteresiran za raspirivanje medjunacionalne mrznje , inace nebi ni spominjo tko je vecina u Ostrovu, a mozda je bio u pitanju samo okrsaj pijanaca za neku banalnu stvar!

DO
doklerbo
09:15 30.12.2009.

U BOJ,U BOJ za narod svoj\" ovo nije 90-a!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije