Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U AMERICI

Djevojka brutalno ubijena prije 58 godina, policija sad riješila slučaj: 'Imala je 125 uboda, on je došao krvav doma'

James Barbier
Calumet City Police Department
05.05.2024.
u 09:06

James Barbier je prvi put uhićen 1966., ali nije optužen, a slučaj je godinama ostao neriješen prije nego što je ponovno otvoren 2022.

Muškarac (79) iz Missourija optužen je u ponedjeljak za ubojstvo prvog stupnja jer je prije gotovo šest desetljeća navodno ubo ženu više od 120 puta, priopćile su vlasti. Karen Snider (18) pronašao je mrtvu 12. studenog 1966. njezin suprug nakon što se vratio s posla u njihov dom u Calumet Cityju, nedaleko od Chicaga. Imala je 125 uboda po cijelom tijelu, prema Uredu državnog tužitelja okruga Cook u Illinoisu.

Ovaj tjedan, više od 57 godina kasnije, James Barbier uhićen je za njezino ubojstvo, javlja CNN. Barbier je prvotno uhićen 1966., ali nije optužen i slučaj je godinama bio neriješen prije nego što je ponovno otvoren u prosincu 2022. Uzorak DNK identificirao je Barbiera kao osumnjičenika u slučaju i u ponedjeljak je uhićen u svom domu u Missouriju.

Osim ubodnih rana, Snider je bila prekrivena modricama, rekle su vlasti. James Barbier, koji je u to vrijeme živio u Garyju, Indiana, radio je sa suprugom Karen Snider, kaže državno odvjetništvo, i bio je prijatelj s parom. Dodaju da se u noći ubojstva Barbier vratio kući, gdje je njegova supruga vidjela posjekotine i krv na njemu.

"Djelovao je nervozno" i odmah je skinuo odjeću i stavio je u perilicu, rekli su tužitelji. Došao je i na sprovod preminule žene, a ondje je Barbier još uvijek imao posjekotine. Barbier je pušten u četvrtak uz maksimalne uvjete kontrole prije suđenja, prema uredu državnog odvjetništva. Barbieru je naređeno da ne napušta Missouri ili Illinois, preda svoju putovnicu i vatreno oružje te se mora javljati osobno i telefonom dvaput mjesečno, priopćilo je državno odvjetništvo CNN-u.

VEZANI ČLANCI:

"Iako je optužba prihvatljiva za pritvor, na temelju dobi okrivljenika, njegove fizičke slabosti i nedavne sudske prakse u vezi s ovim istaknutim pitanjem koje se tiče Zakona o pravednosti pred suđenjem i predstavljanja 'stvarne i trenutne prijetnje', država ne podnosi zahtjev za privođenjem osumnjičenika", objasnilo je državno odvjetništvo.

GALERIJA Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

James Barbier
1/20
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije