OBJAVLJENI DETALJI

Do kraja godine stambeni krediti u Zabi po nižim kamatnim stopama

Zaba kažnjena s 33 milijuna kuna zbog cijelog niza propusta u sprječavanju pranja novca
Marko Lukunic/PIXSELL
08.11.2021.
u 12:52

U promotivnom razdoblju od 4. studenoga do 31. prosinca 2021. klijenti u Zabi mogu ugovoriti stambene kredite po nominalnoj kamatnoj stopi od 2,35% (EKS 3,27%

Zagrebačka banka pripremila je posebnu ponudu stambenih kredita koji se u razdoblju od 4. studenoga do 31. prosinca 2021. mogu ugovoriti uz kamatnu stopu od 2,35% (EKS 3,27%). Ovi krediti ugovaraju se u eurima uz valutnu klauzulu, uz kombinaciju fiksne i promjenjive kamatne stope.

Stambeni krediti u Zagrebačkoj banci po ovim uvjetima dostupni su postojećim i novim klijentima Zagrebačke banke.

Klijentima koji kupuju nekretninu, grade/dovršavaju kuću ili refinanciranju već postojeće stambene kredite, Zagrebačka banka nudi niz pogodnosti:

- fiksnu kamatnu stopu u prvih deset godina otplate kredita

- iznos kredita u maksimalnoj visini 95% procijenjene vrijednosti nekretnine - besplatna procjena vrijednosti nekretnine (ako je procjenitelj ZANE d.o.o.).

Maksimalan rok na koji se krediti odobravaju je 30 godina. Obavezni instrument osiguranja je osiguranje otplate kredita i založno pravo na nekretnini te polica osiguranja založene nekretnine vinkulirana u korist Banke.

Nakon isteka ove ponude, klijentima Zagrebačke banke bit će na raspolaganju stambeni krediti po redovnim uvjetima.

Reprezentativni primjer stambenog kredita po posebnoj kamatnoj stopi:

Za iznos kredita 70.000 EUR ugovoren na rok 20 godina, uz kamatnu stopu od 2,35 % godišnje (fiksna prvih 10 g. te promjenjiva (6M NRS za EUR + 2,24 p.p.) u ostatku otplate), efektivna kamatna stopa je 3,27 %, mjesečni anuitet u prvom i drugom razdoblju otplate je 365,85 EUR

(240 anuiteta), ukupan iznos otplate 95.085,91 EUR. U izračun EKS-a uključeno je osiguranje otplate kredita, trošak police osiguranja nekretnine te naknada za vođenje računa.

Rizik promjene tečaja postoji za kredite s valutnom klauzulom jer strana valuta u budućnosti može imati manju ili veću vrijednost u odnosu na kune. Za kredite s promjenjivom kamatnom stopom ili fiksnom kamatnom stopom na određeno razdoblje pa zatim promjenjivom, rizik promjene kamatne stope može utjecati na promjenu visine ukupne ugovorne obveze, kao i anuiteta/rata izraženo u kunama, koje plaća potrošač. Po kreditu je obvezno sklapanje ugovora o dodatnim uslugama: polica osiguranja imovine i prema potrebi polica osiguranja života.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije