Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

'Dobro jutro, Hrvatska' prednjači u HRT-ovim nesporazumima sa zdravim razumom i pravilima TV zanata

17.07.2014. u 13:17

Emisija koja ne želi da je se gleda oslanja se na što više pričanja, sa što manje slika, iz što više gradova, a u ovom dosadnom guranju mikrofona pred sugovornike nema nigdje nikoga tko bi napravio suvislu TV reportažu

U Zagrebu je počela Međunarodna smotra folklora koja je ove godine posvećena međimurskoj narodnoj glazbi, što je emisija „“Dobro jutro, Hrvatska“ obilježila razgovorom s glazbenicima – iz Kolumbije, uživo s Jelačić-placa.

Nesporazumi sa zdravim razumom i pravilima TV zanata, koje je ova emisija jutros brižno njegovala, nastavili su se kad se reporter iz stare Salone javio s viješću da je otvorena Kuća Parać. Naravno da kuća tu nije uopće bila važna, čak nam nije rečeno kako se zove vlasnik (vjerojatno neki Parać) koji je državi darovao kuću. Vidjeli smo je pri kraju javljanja, na sekundu, izvana, u jednom potpuno slučajnom kadru.

Ostao je dobar dojam (da se ne kaže da samo kudimo) kako je pametnom snimatelju napokon dojadilo da reporter Branko B. toliko melje o kući koja se ne vidi, pa je potajno kameru okrenuo prema lijepoj 150 godina staroj kući. Glavna vizualna senzacija bio je reporter koji priča u kadru i koji se postavio tako da se kuća ne vidi. Iza njega bila je ploča na kojoj je pisalo „Parać House“.

Njemu se uskoro pridružila gospođa zaslužna za otvorenje nevidljive Kuće Parać, pa smo vidjeli dvoje ljudi koji nam iznose nekakve svoje podatke ni o čemu. I ovaj se put pokazalo da se novinari HTV-a najviše na svijetu boje toga da bi gledatelji mogli nešto vidjeti. Stoga ili sliku ne pokazuju ili nam nastoje skrenuti pozornost na nešto drugo, poput primjerice sportskih komentatora koji pričaju koliko je igrač star, visok i težak u milijunima nečega, dok on upravo dribla trojicu i zabija gol.

Glavna katastrofa jutrošnje emisije bilo je javljanje iz Klovićeve kuće u Grižanama kada je reporter iz Rijeke, koji za sebe misli da je duhovit, opet uspio ispasti jedino smiješan i pretenciozan, ovaj put na štetu Klovića.

>>Najnovije blamaže iz Sabora vjerno prenio Dnevnik 3

Komentara 18

JO
josipovski
18:58 17.07.2014.

Od prepoznatljive i zanimljive emisije su HRTovi mozgovi uspjeli napravili jedno veliko NIŠTA. Sve je počelo "rebrendiranjem" uvodne špice u kojoj je prekrasnu pjesmu "Dobro jutro, Hrvatska" iz ne znam kakvih razloga zamjenilo nekakvo guljenje naranči i cijeđenje čaja/kave ii drugih gluposti. Što se tiče koncepta on nema nikakvog smisla, javljanja reportera su postala zamorna (umjesto zabavna), a teme neću niti komentirati. Eto, ukratko od pite je nastalo g....o, a to je teško progutat prosječnom gledatelju.

RJ
ribolovac Jura
19:05 17.07.2014.

Tko uopće gleda te njihove gluposti i laprdanja. Ma samo da mi plaćamo, ostalo je nebitno. Ovakve prčije nema nigdje.

AR
arjavas
18:26 17.07.2014.

Sve napisano je apsolutno točno . Konačno da se TV kritičar odmaknuo od politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije