HKS

Dolazi i vatikanski arhivar koji pod ključem ima povijest kršćanstva

\'30.05.2012. Zagreb - Hrvatsko katolicko sveuciliste, press konferencija o Danima hrvatskog katolickog sveucilista. Rektor Zeljko Tanjic.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL\'
Goran Jakuš/Pixsell
30.05.2012.
u 19:35

Budući studenti moći će u subotu saznati sve o fakultetu koji ulazi u treću godinu rada i za koji se traži mjesto više.

Najmlađe hrvatsko sveučilište, Hrvatsko katoličko sveučilište, otvorit će u subotu 2. lipnja od 10 do 16 sati svoja vrata u Ilici 242 svim zainteresiranim posjetiteljima i budućim studentima kako bi se upoznali s njegovim programom i radom.

Time će početi Dani Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koji će trajati i 4. i 5. lipnja, sa zanimljivim programom, predavanjima, radionicama i okruglim stolovima.

– Iza sebe imamo dvije godine rada i 77 studenata, na jesen će taj broj narasti na njih 200, a cilj nam je da školujemo osobe koje će znati rješavati društvene probleme – kazao je Željko Tanjić, rektor Sveučilišta.

Dodao je kako od ove akademske godine osim studija povijesti nude i studij psihologije i sociologije, da su besplatni kao i državna sveučilišta, da je interes velik te da po deset studenata konkurira na jedno slobodno mjesto.

U subotu će stari studenti i profesori poučavati posjetitelje pisanju hrvatskom glagoljicom, pokazivati će stare recepte, dok će psiholozi održati zanimljivu radionicu “Kako bolje učiti, a manje se mučiti”.

Druga dva dana namijenjena su za akademsku zajednicu, ali je ulaz slobodan i svima koji žele sudjelovati u raspravi „Vrednote, znanost, tržište“. O tome zašto je kapitalizam u krizi te ima li smisla da mladi stječu iskustvo bez plaće, uz brojne znanstvenike govorit će i sadašnji ministar rada Mirando Mrsić. U večernjim satima isti dan jedinstveno predavanje održat će kardinal Raffaele Farina, vatikanski arhivar i knjižničar, koji ondje pod ključem ima sve dokumente od početka kršćanstva do danas.

Komentara 5

Avatar Vrijeme
Vrijeme
20:05 30.05.2012.

Da su pravi humanisti,....otvorili bi arhiv na uvid i studiranje cijelom covjecanstvu.

AU
autoritet
22:32 30.05.2012.

Odlično, dobro nam došao

JB
Juda ben Tudum
23:10 30.05.2012.

30.05.2012. u 20:05h Chelsea je napisao/la: Da su pravi humanisti,....otvorili bi arhiv na uvid i studiranje cijelom covjecanstvu. ____________________ ? ? ? pa tko god zeli moze se prijaviti na studij

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije