04.10.2016. u 17:30

Tjedan nakon debate kandidata za Bijelu kuću bio je ispunjen gafovima koji su tako strašni da je protiv Trumpa ustala većina medija

Slogan “Plaćam porez domovini koju volim” u slučaju republikanskog predsjedničkog kandidata Trumpa mogao bi se preurediti: “Ne plaćam porez državi čiji predsjednik želim biti!” Mogao bi reći i to da nije poštovao ni važeće zakone te države kada je prije dvadesetak godina ilegalno poslovao s Kubom. U zemlji u kojoj je Al Capone završio iza rešetaka zbog poreznih makinacija, zato što mu ništa drugo nisu uspjeli dokazati, čovjek koji ne plaća federalni porez punih 18 godina kandidirao se za predsjednika i pred najmanje 100 milijuna pari očnih jabučica i ušiju bez ikakvog srama govori kako ga to što ne plaća porez čini pametnim i snalažljivim, a to su prave predsjedničke kvalitete.

Tjedan nakon prvog sučeljavanja bio je tako prepun teških i neoprostivih Trumpovih gafova, da su čak i oni mediji koji tradicionalno podržavaju republikanske kandidate Trumpu uskratili podršku i dali je Clintonovoj. USA Today, list s najvećom tiražom u zemlji, otišao toliko daleko da je prekinuo s 34 godine dugom praksom potpune izborne neutralnosti i na naslovnici napisao da je Trump potpuno nepodoban i nesposoban da bude predsjednik. No junak je svakako glavni urednik New York Timesa koji je dobio famoznu kuvertu s dokazima da Trump ne plaća porez, kazao je kako će to objaviti i po cijenu da zbog toga završi u zatvoru. To ga stavlja vjerojatno na sam vrh ljestvice potencijalnih dobitnika Pulitzerove nagrade za služenje javnosti. Kada se u noći s 8. na 9. studeni budu zbrajali izborni rezultati, upravo hrabrost ovoga čovjek mogla bi se pokazati kao ključna prekretnica, trenutak kada je izborna sreća napustila Donalda Trumpa. Brojni mediji pridružili su se nastojanju da se na minimum svedu Trumpove šanse da ugrozi Hillary Clinton. Čak je i Forbes objavio nove procjene njegova bogatstva, i to tako da ga je skresao na samo 800 milijuna dolara.

Trump je u tjednu uoči sučeljavanja izuzetno dobro stajao, a ankete su pokazivale da bi brzo mogao dosegnuti magičnu granicu od 50 posto potpore na nacionalnoj razini. To je toliko rasplamsalo njegov narcistički poremećaj osobnosti da je počeo divljati bez kontrole. Na jednom skupu je imitirao kako se Clintonova ruši u nesvijest od upale pluća, a onda je kazao kako je siguran da ona vara Billa i da je ona zapravo potpuno luda. Također je nastavio sijati seksističke uvrede po bivšoj Miss Universe. Gotovo da i nije bilo dana u kojem Trump nije sabotirao samoga sebe misleći da time pokazuje svoju pamet i premoć. Iako je u jednom trenutku kazao kako će se zalagati za to da SAD nikada prvi ne napadne nuklearnim oružjem, samo nekoliko minuta nakon toga pobio je samoga sebe, što je na noge diglo dužnosnike zadužene za nacionalnu sigurnost. Republikanska stranka strahuje da bi Trumpovo divljanje moglo učiniti nepopravljivu štetu kandidatima za Senat i Kongres, što bi stranku potpuno lišilo vlasti. Svi se slažu da je Trump opasan sociopat i mentalni bolesnik, pitanje je samo hoće li ga netko zaustaviti na vrijeme, prije nego što nanese golemu štetu ugledu svoje zemlje.

>> New York naredio Trumpovoj zakladi da prekine prikupljanje donacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije