KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA

Trump podržao Rusiju: 'Pogledajte što smo učinili u Iraku i Libiji, to je kaos'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
05.10.2015.
u 07:31

Irak je katastrofa... Libija čak nije ni zemlja, rekao je Trump

Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump podržao je rusku intervenciju u Siriji i kritizirao prijašnje SAD-ove intervencije na Bliskom istoku. Trump je u jučerašnjem intervjuu za NBC rekao kako voli što ruski predsjednik Vladimir Putin bombardira Islamsku državu, ali ne zato što mu vjeruje, već zato što shvaća da Putin "ne želi da Islamska države dođe u Rusiju". Ipak je prognozirao da će Putin tamo "zaglaviti", kao i mnogi drugi koji su se miješali u bliskoistočne poslove.

- Svi koji su otišli na Bliski istok imali su samo probleme - rekao je kontroverzni poduzetnik koji se sad bacio u političke vode.

Na pitanje je li bilo bolje kad su na vlasti u Iraku i Libiji bili Saddam Hussein i Muammar Gaddafi Trump je odgovorio da se to ne može ni uspoređivati.

- Irak je katastrofa... Libija čak nije ni zemlja - rekao je Trump.

- Ako pogledate u Libiju, pogledajte što smo učinili tamo - to je kaos. Pogledajte Saddama Husseina i Irak, pogledajte što smo učinili tamo - to je kaos - dodao je.

Trump je također rekao kako Washington uništava SAD trošeći previše novca na bliskoistočne politike koje ne djeluju.

- Potrošili smo 2 bilijuna dolara u Iraku, vjerojatno bilijun u Afganistanu - rekao je Trump.

>> Neželjeni republikanski kandidat govori 
bez dlake na jeziku

>> Trump bi ipak izbacio muslimane iz SAD-a

Komentara 21

Avatar babas
babas
10:47 05.10.2015.

Trump je svakako puno pametniji od Obame i društva.

ZH
zlatko.harapin53
08:34 05.10.2015.

Gospodin Trump zaboravlja da su Engleska i Francuska prve, a Amerika druga zaglavile na Bliskom istoku. Ukoliko ove tri države ne postanu prepreke, teško da će Rusija proći kao njih tri.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
09:05 05.10.2015.

Trump I Ja se slazem sa vama jer znade kaj govorite. Americki narod treba vas izabrati da I'm procistite um da jednom krenu na pravi put sa Pravin precjednikom koji zna sta govor I I zna koji su Americki interesii . Stari Bus je bio fear faiter Ali krivom politikom u Srednjem Istoku Mladji Bus je pak pokazao fear I priznanje Putina da je mudar politicar I potom ga je pozvao na svoje Imanje u posjetu sto je jako lijepo od njega Ali inace nije bio mudar nego bah at I pocjenjivao je drug enforcement I cijeli svijet . Sada je na vama red gospodine Trump da vratite Americi dostojanstvo ko je joj nedostaje. Zelim vam Puno srece u vasoj kampanji za precjednika Amerike.Sretno do precjednika Amerike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije