Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR

DORH poslao zahtjev Vladi za odobrenje kaznenog postupka protiv Aladrovića

Zagreb: Sastanak pregovaračkih odbora Vlade RH s predstavnicima sindikata o kolektivnom ugovoru
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
01.03.2022.
u 17:39

Protiv člana vlade ne može se voditi kazneni postupak za vrijeme trajanja mandata zbog kaznenih djela za koje je određena kazna do pet godina zatvora

Državno odvjetništvo poslalo je zahtjev Vladi za odobrenje kaznenog postupka protiv ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, doznaje Večernji list

Inače, protiv člana vlade ne može se voditi kazneni postupak za vrijeme trajanja mandata zbog kaznenih djela za koje je određena kazna do pet godina zatvora bez prethodnog odobrenja Vlade. 

''Vlada je zaprimila zahtjev za skidanje imuniteta ministru Josipu Aladroviću, a radi pokretanja postupka za djelo za koje je propisana kazna zatvora do 5 godina. Nakon što prouči zahtjev, Vlada će o istome odlučiti'', kazao je za Večernji list glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Podsjećamo, prije desetak je dana uhićen bivši ministar graditeljstva Darko Horvat. Uhićenje se navodno temeljilo na iskazu Ane Mandac, osumnjičenice koja je na zamolbu Josipe Rimac obrtnicima sređivala potpore od Ministarstva gospodarstva.

Kod ministra Aladrovića riječ je o sporu male vrijednosti - jednom zapošljavanju u vrijeme kada je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje od 2017. do 2019. godine. 

Uskoro opširnije...

>> VIDEO Odvjetnik ministra Horvata dao izjavu medijima

Ključne riječi

Komentara 41

OL
Oluja
16:06 01.03.2022.

Kad će konačno kriminalac Pupovac biti uhićen?

Avatar nosac
nosac
16:21 01.03.2022.

treba uhiti sve koji su zapošljavali preko veze i postoje dokazi, sitna korupcija je najgora korupcija, ona koja uništava državu i iseljava ljude, jednom tome treba stati na kraj....

DU
Deleted user
16:07 01.03.2022.

jel tajming sad bolji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije