Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vila puno stoji

Dotcom za životne troškove od suda tražio više od milijun kuna

Kim Dotcom ostaje u pritvoru
Reuters/PIXSELL
29.02.2012.
u 12:48

Novozelandski Vrhovni sud odobrio je Dotcomu privremenu isplatu 32.000 novozelandskih dolara (nešto više od 150.000 kuna)

Osnivač internetske stranice za dijeljenje sadržaja Megaupload zatražio je od novozelandskog suda da mu odobri pristup gotovo četvrtini milijuna novozelandskih dolara zamrznutih sredstava kako bi mogao platiti životne troškove i isplatiti plaću dadiljama i tjelesnim čuvarima. Kim Dotcom još uvijek je u kućnom pritvoru na Novom Zelandu, javlja Reuters, nakon što Amerika nije uspjela opozvati odluku o puštanju uz jamčevinu i vratiti Dotcoma u zatvor dok se ne donese odluka o izručenju.

Dotcoma, inače njemačkog državljanina poznatog i kao Kima Schmitza i Kima Tima Jima Vestora, SAD tereti kao vođu skupine koja je od 2005. zaradila 175 milijuna dolara kopirajući i bez autorizacije distribuirajući glazbu, filmove i ostale autorskim pravima zaštićene sadržaje.

Optuženi Dotcom tvrdi da je njegova kompanija samo pružala mogućnost pohranjivanja podataka na internetu.

Novozelandski Vrhovni sud odobrio je Dotcomu privremenu isplatu 32.000 novozelandskih dolara (nešto više od 150.000 kuna) kako bi platio životne troškove, a odluka o daljnjim isplatama još nije donesena. Nije udovoljeno njegovoj želji da mu se isplati 220.000 novozelandskih dolara (oko 1,039.000).

Komentara 1

DU
Deleted user
19:57 29.02.2012.

To je kao da sada opljackate ZG.Banku odete u Hilton s svojom obitelji..budete uhiceni i trazite od ZG.Suda da od opljackanog novca placaju gostovanje obitelji u luxuznom hotelu. Taj debeli je poznat kao kriminalac i hostapler..nije prvi puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije