O dvojezičnosti

'Dovođenje u pitanje institucija države neodgovorno je ponašanje'

Vesna Pusić (1)
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
30.10.2013.
u 19:13

Vesna Pusić u Bjelovar je došla u svojstvu predsjednice HNS-a na stranački skup na kojem se govorilo o planovima koji su pred strankom, a odnose se na unutarstranačke izbore i daljnje jačanje stranke na ovom području.

– Ljudi mogu imati čak i suprotna mišljenja, ali mislim da svi, bez obzira na političke stavove, moraju imati odgovornost za stabilnost i jedinstvo hrvatske države i njezinih institucija. Bilo kakvo dovođenje u pitanje stabilnosti tih institucija krajnje je neodgovorno ponašanje – kazala Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova i prva potpredsjednica Vlade, odgovarajući večeras u Bjelovaru na novinarska pitanja o trenutačnoj situaciji vezanoj za problem dvojezičnih natpisa u Vukovaru.

Pusić je nadalje kazala da glavnu riječ u toj temi s vukovarske strane imaju Vukovarci, a s druge strane Vlada koja je rezultat volje hrvatskih građana. Neposredno prije susreta s novinarima Pusić se sastala sa županom Damirom Bajsom i gradonačelnikom Antunom Korušecom te njihovim suradnicima. Razgovaralo se, kako je priopćeno, o realizaciji projekata javno-privatnog partnerstva te o mogućnostima korištenja europskih fondova. Inače, Vesna Pusić u Bjelovar je došla u svojstvu predsjednice HNS-a na stranački skup na kojem se govorilo o planovima koji su pred strankom, a odnose se na unutarstranačke izbore i daljnje jačanje stranke na ovom području.

>>Vukovarac koji je skinuo ploče: Očito zakon nije za sve isti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije