lobiranje i vrijeđanje

Dr. Goluža: Potrošeni ste, vrijeme vas gazi Dr. Šobat: Maltretirate sve već mjesecima

liječnici
Foto: Pixsell
1/3
21.05.2015.
u 19:40

Sukob dvojice glavnih kandidata za mjesto šefa Hrvatske liječničke komore zbog lobističkog pisma

“Molim za pomoć u borbi protiv kalifata i sindikalista prerušenih u bolničke doktore. Hvala ako možeš pomoći prema svom krugu i adresaru diseminirati liječnicima prijedlog popisa konstruktivnih ljudi. Pozdrav, Hrvoje Šobat”, tekst je koji je krenuo prekjučer elektroničkom poštom na adrese liječnika. U nastavku je navedeno 57 brojeva, a odnose se na kandidate za delegate Skupštine Hrvatske liječničke komore koji se biraju ovih dana. Skupština će 20. lipnja birati vodstvo, a protukandidati zaoštravaju predizbornu retoriku.

– Svjedoci smo prljave medijske kampanje usmjerene na HUBOL i njegovo vodstvo. Možemo čuti razna ogovaranja i omalovažavanja. Najnoviji, a vjerojatno ne i posljednji slučaj nekolegijalnog i nekorektnog ponašanja poruka je kolege dr. Hrvoja Šobata koju je poslao svojim istomišljenicima, ako takvih uopće ima, s molbom za pomoć. Naravno da kolega Šobat nije mislio na pomoć u obrani Ramadija ili Palmire, što bi od njega bilo hrabro i plemenito, nego na pomoć u obrani stare, potrošene i nemoćne uprave Komore kojoj i sam pripada, a koju je vrijeme, po svemu sudeći, potpuno pregazilo – oštro je komentirao pismo dr. Trpimir Goluža, šef HUBOL-a, udruge koja je odlučna osvojiti vodstvo HLK-a. Protukandidat dr. Šobat uzvraća da je riječ o pismu koje je e-mailom uputio na adrese desetak povjerljivih kolega, a ne dr. Goluži ni HUBOL-u koji su, kaže, tu privatnu korespondenciju objavili.

– U čemu je problem što lobiram? Ako oni mjesecima maltretiraju sve po bolnicama svojim listama, brošurama i plakatima te forsiraju svoje ljude, zašto su osjetljivi ako ja prijateljima kažem koga podržati? – pita dr. Šobat.

>> Reforma zdravstva nije ni započela, kamo li da je realizirana i uspješna

Komentara 10

NV
novo vriijeme
19:54 21.05.2015.

Dr Goluža i njegova udruga od kada su osnovani stalno ukazuju na propuste i probleme u zdravstvu i daju prijedloge, dr. Šobota nismo čuli ni vidjeli dok mu nije sada došao izbor. Još ima hrabrosti da optužuje dr Golužu zaza maltretiranje valjda zato jer ima primjedbe na ministre i ono što oni rade što se Šobotu u njegovoj letargiji ne može dogoditi.

DU
Deleted user
19:54 21.05.2015.

Svaki kandidat koji se na ovakav način ponaša ne bi smio uopće biti kandidat za bilo kakvu poziciju. Jer na kraju ispada da oni ništa ne drugo ne rade nego se bore za svoj položaj i pare. Kada budu izabrani ne naprave nikakav napredak na izabranoj funkciji.

Avatar kozmoastronaut
kozmoastronaut
17:21 22.05.2015.

Kad se negdje pusti korijenje gdje je dobro i izobilje a ništa se ne radi kao u komori, onda se koriste sva sredstva da se tamo i ostane- Šobat, Jukić i ostali. Kad se nešto hoće pomaknuti s mrtve točkee onda se konkurente gazi đonom- već viđeno u ovoj zemlji toliko puta. Zato moj glas ide HUBOLu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije