UHVAĆEN JE

Drama u Slavoniji: Mladić ignorirao naredbu o zaustavljanju, želio pokositi policajca pa se dao u bijeg

Pojačane policijske ophodnje uoči današnjeg susreta Šibenika i Hajduka
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.11.2023.
u 11:18

Policajac skokom u stranu izbjegao nalet vozila. Vozač je pobjegao s mjesta incidenta, no ubrzo je uhvaćen.

Dana 27. studenog, oko 21:30, policijski službenik u Općini Garčin pokušao je, nadzirajući promet, zaustaviti vozača svjetlećom pločicom "stop policija", no vozač je ignorirao naredbu policajca o zaustavljanju te ubrzao vožnju usmjerivši automobil prema policijskom službeniku, koji je skočio u stranu kako bi izbjegao nalet vozila na sebe, javlja Policijska uprava brodsko-posavska.

Policijaci su se odmah uputili s upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima za navedenim automobilom, koji su ubrzo zaustavili. Nakon zaustavljanja vozač je izašao iz vozila i dao se u bijeg trčeći, no policijski službenik ga je sustigao, a budući da je vozač prilikom uhićenja pružao aktivan otpor, policijski službenik je prema njemu uporabio sredstva prisile, dodaje policija.

Utvrđeno je da se radi o 24-godišnjaku, kojega su liječnici pregledali i konstatirali da nije ozlijeđen te je sposoban za daljnji postupak u policiji. Alkotestom je u organizmu 24-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 0,84 promila.

- Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi te optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - dodaje policija u priopćenju.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Policija pred kućom u Aninoj ulici u kojoj su se dogodile dvije eksplozije

Komentara 1

DU
Deleted user
13:38 28.11.2023.

Ovaj je zabrijao da je lik iz americkih kriminalistickih filmova ili serija. Koji naivac, sta je stvarno mislio da ga policija nikad nece uhvatiti? Bolje bi mu bilo da prestane lokati i voziti i da se probudi iz fantazija u kojima zivi u svojoj ludoj glavi. Dobro da ovako pijan nije nikoga pokosio na cesti u toj objesnoj voznji dok je bjezao policiji. Svaka cast ovim policajcima odradili su sve za 10, tako se radi posao! Sad lijepo uzet mu vozacku na nekoliko godina zbog voznje u pijanom stanju, bijega i pruzanje otpora te kazneno ga prijavit za pokusaj ubojstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije