Medicinski prijevoz

Drama u zraku: Reanimirali bebu koju su helikopterom vozili s Krka u Rijeku

Helikopter
Robert Anić/PIXSELL
03.04.2018.
u 12:59

Helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom produljenog vikenda prevezli sedam pacijenata.

Tijekom produljenog vikenda posade transportnih i višenamjenskih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su s hrvatskih otoka sedam pacijenta, čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz.

U subotu jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Firule u Splitu. Na Uskrs dva su pacijenta prevezena s otoka Raba te jedan s otoka Lošinja do helidroma Delta u Rijeci. Na Uskrsni ponedjeljak jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Split.

Također, u ranim jutarnjim satima jučer je s otoka Krka do helidroma Delta u Rijeci prevezen prijevremeno rođen dječak u pratnji majke. Medicinski tim uspješno je reanimirao nedonošče tijekom trajanja leta do riječkog helidroma, gdje ga je preuzeo tim Hitne medicine.

Eskadrila višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze koja je stacionira na Krku i eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze iz Divulja prevezle su od početka 2018. godine ukupno 137 pacijenata i 100 pratitelja, izvršivši nešto više od 137 sati naleta, priopćio je MORH.

Komentara 12

Avatar heyhay
heyhay
13:11 03.04.2018.

I onda kažu netrebaju avioni i helikopteri...pa treba još kupit transportne Sikorsky UH-60 Black Hawk helikoptere i zamjenit te stare ruske

DU
Deleted user
13:11 03.04.2018.

Ni helikopteri nam ne trebaju...Vazno je da se ima za Kontru,Iskorak,Babe,Sarnavku i slicne... Odavno je Hrvatska zrela zemlja za vojnu huntu,s kakvim dusmanima zivimo,i koliko su se dobro infiltrirali u sve pore naseg drustva! Od medija,preko tzv.Sorosevskog NVO-a do kojekakvih pseudo demokrata i liberala sumnjive proslosti!

DU
Deleted user
13:03 03.04.2018.

I tu je bilo prijepora oko nabavke helikoptera isto tako će mo nabavkom F16 moći vodit turiste na jednodnevni izlet do čuvene Ada Ciganlije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije