nije ozlijeđen

Dramatična snimka iz središta Kijeva: Muškarac bio na mostu, raketa eksplodirala pokraj njega

Kličkov most
Screenshot/Twitter
10.10.2022.
u 14:47

Unatoč velikoj eksploziji, most nije srušen. Ipak, dio proruskih kanala s veseljem je prenio vijest kako je most uništen.

Tijekom masovnog granatiranja Kijeva, jutros je napadnut i pješački most u središtu glavnog grada. Na društvenim mrežama šire se snimke udara na takozvani Kličkov most, a jedna od njih pokazuje da je tijekom eksplozije na njemu bio muškarac

Raketa je eksplodirala nekoliko desetaka metara od njega, a on je počeo trčati. Kako navodi Socportal, muškarac nije ozlijeđen. 

Unatoč velikoj eksploziji, most nije srušen. Ipak, dio proruskih kanala s veseljem je prenio vijest kako je most uništen. 

Riječ je, naime, o pješačkom mostu sa staklenim elementima. Spaja dva brda u povijesnom dijelu Kijeva i namijenjena je uglavnom za turističke šetnje. Godine 2019. svečano ga je otvorio gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i od tada most neslužbeno nosi njegovo ime.

Najmanje 75 projektila ispaljeno je jutros na gradove diljem Ukrajine, rekao je zapovjednik ukrajinske vojske general Valerij Zalužnij. Od njih 75, 41 su oborile ukrajinske oružane snage.

- Teroristička zemlja izvodi raketne i zračne napade na teritorij, koristi napadačke dronove. Ujutro je ispaljeno 75 raketa, 41 je naša protuzračna obrana neutralizirala. Oružane snage čine sve kako bi zaštitile sugrađane, ali neprijateljski napadi se nastavljaju. Pozivam sve da ostanu u skloništima! - objavio je general na Twitteru. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je kako Rusi pokušavaju uništiti Ukrajinu. 

- Uništiti ljude koji spavaju kod kuće u Zaporožju. Ubiti ljude koji idu na posao u Dnjepar ili Kijev. Zračna uzbuna ne jenjava u cijeloj Ukrajini - kazao je Zelenski te je potvrdio da u napadima ima mrtvih i ranjenih. 

- Molim vas, ne napuštajte skloništa. Čuvajte sebe i svoje najmilije. Držimo se i budimo jaki - poručio je Zelenski Ukrajincima. 

VIDEO Na Ukrajinu jutros ispaljeno 75 projektila, Zelenski: Pokušavaju nas uništiti i izbrisati s lica zemlje

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Ključne riječi

Komentara 14

HO
homofobic
14:53 10.10.2022.

Ljudima su potrebne naocale! Eksplozija se dogodila u parku/sumi i s p o d mosta i pjesaka je od srapnela zastitila konstrukcija mosta. Eksplozija nije bila niti blizu pjesaka!

Avatar MagnumKuburikum
MagnumKuburikum
16:15 10.10.2022.

Kakvi su to divljaci koji gadjaju mostove?

LV
lvan11
20:44 10.10.2022.

Nije gađan most već sjedište savjetodavne misije EU u Ukrajini (EUAM) koje se nalazi odmah podno mosta... pogledati na mapsima koordinate 50.454467451935024, 30.528427244952425

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije