Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVINA LJUDIMA I POKUŠAJ UBOJSTVA

Držao je zatočenu, vrijeđao, tukao, prijetio joj ubojstvom, tjerao da krade, izrezao je skalpelom...

Ilustracija
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
21.12.2021.
u 09:46

Uzeo joj je mobitel te ju je zaključavao u stanu, a kazao joj je i da ima oružje prije no što je od nje zatražio da od svoje majke zatraži novac

Za trgovanje ljudima i pokušaj ubojstva optužen je 48-godišnjak, a optužnicu je protiv njega podiglo ŽDO Zagreb. Tereti ga se da je od lipnja 2020. do 7. rujna 2021. s oštećenicom s kojom je bio u ljubavnoj vezi, živio na adresi svog stanovanja. Prema optužnici, iskoristio je činjenicu da je ona ostala bez novca te je bila u lošoj financijskoj situaciji te ju je počeo svakodnevno fizički i verbalno zlostavljati.

Vrijeđao ju je i prijetio joj je ubojstvom, a ubojstvom je prijetio i članovima njezine obitelji. Uzeo joj je mobitel te ju je zaključavao u stanu, a kazao joj je i da ima oružje prije no što je od nje zatražio da od svoje majke zatraži novac. Majka je oštećenici poslala najmanje 20.000 kuna, koje je, kako se terete 48-godišnjak uzeo za sebe. Osim toga ga se tereti i da je oštećenicu odvodio u razne trgovačke centre i trgovine na području Zagreba. Po njegovoj uputi ona je krala razne artikle, koje bi mu nakon toga predavala, a on ih je preprodavao trećim osobama te je dobiveni novac zadržavao za sebe.

Nadalje, optužen je i da je 7. rujna 2021. u 22.30 fizički napao oštećenicu. Više ju je puta udario po glavi i čupao za kosu, a kada je ona, u bijegu od njega, utrčala u jedan lokal, on ju je sustigao te joj je skalpelom zadao više reznih rana po tijelu. Jedan gost lokala spriječio je okrivljenikov daljnji napad na oštećenicu. Tužiteljstvo u optužnici traži da mu se produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

VIDEO Zagrebački vatrogasci podijelili dramatičnu snimku: 'Ovo su posljedice kad raketa padne na balkon'

Komentara 1

BR
branimirovic
10:25 21.12.2021.

Baš čudno! A mi potpisali Istanbulsku konvenciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije