Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudo u pustinji

Dubai će do 2014. izgraditi repliku Taj Mahala

'Taj Mahal at dawn'
'Jupiterimages'
03.10.2012.
u 23:45

Uz replike egipatskih piramida, visećih vrtova iz Babilona, Eiffelova tornja te Kosog tornja iz Pise,'' Taj Arabia'' postat će središnji dio zone FalconCity of Wonders

''Taj Arabia''' ime je novog velebnog hotela koji bi, kao replika poznatog indijskog mauzoleja i hrama'' Taj Mahala'', do kraja 2014. trebao biti izgrađen u Dubaiu.

Emirates 24/7 piše da iza ambicioznog projekta stoji grupacija Link Global Group koja hotel sa 300 soba i sa pet zvjezdica planira izgraditi za jednu milijardu dolara.

- ''Taj Arabia'' bit će tri puta veći od orginala i postat će svjetski poznata destinacija za vjenčanja - kazao je direktor kompanije Arun Mehra te dodao da će građevina na više od 2.3 milijuna kvadratnih metara sadržavati niz vrtova i fontana te banket za 3000 gostiju. Dio je to bogate ponude koja će uključivati i niz trgovina, restorana i barova, a jedan dio posjeda bit će biti rezerviran za stanove i privatne apartmane.

Uz replike egipatskih piramida, visećih vrtova iz Babilona, Eiffelova tornja te Kosog tornja iz Pise,'' Taj Arabia'' postat će središnji dio zone FalconCity of Wonders.

>>Dubai: Najskuplji kolač od zlata cijeli je jestiv

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:56 03.10.2012.

To su ti nenarodni megalomanski vladari koji iz obijesti ne znaju kud bi i što bi sa sobom.

Avatar Svećenik
Svećenik
06:45 04.10.2012.

o ukusu ne bih raspravljao, ali da će zaraditi pare, sigurno hoće

Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:45 04.10.2012.

Samo je jedan simbol iranske kulture i ostavštine, mogu oni njegove replike raditi koliko žele..... Ovo me, ironično, podsjeća na "još stariji" stari most u Mostaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije