POREZNI USKOK

Dubrovački gradski vijećnik prijavio tvrtke koje rade za Uber: 'Stvaraju nelojalnu konkurenciju'

Uber
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
05.10.2016.
u 21:33

Podnio sam osobno prijave poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje sudjeluju u tome - izbjegavaju plaćati davanja gradu i državi i moramo se boriti za interese svojih autotaksi prijevoznika, rekao je Kristić

Dubrovački gradski vijećnik liste "Srđ je Grad" Maro Kristić rekao je danas na sjednici Gradskog vijeća kako je podnio prijavu poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje u Dubrovniku rade za Uber jer izbjegavanjem plaćanja raznih davanja državi i gradu "stvaraju nelojalnu konkurenciju dubrovačkim taksistima".

"Uber je nelojalna konkurencija. Podnio sam osobno prijave poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje sudjeluju u tome - izbjegavaju plaćati davanja gradu i državi i moramo se boriti za interese svojih autotaksi prijevoznika. Prijevoznici Ubera ne podliježu odlukama grada, a smatram da bi Gradsko vijeće trebalo ovlastiti predsjednika da pismom obavijesti mjerodavne institucije", rekao je Kristić.

S njime se složio i vijećnik Dubrovačkoga demokratskog sabora Pero Vićan, koji je pozvao mjerodavni dubrovački Upravni odjel da za sljedeću sjednicu pripremi materijale o tome koje su sve propuste prema gradu načinili prijevoznici koji surađuju s Uberom.

"Uber radi kaos u Dubrovniku i ugrožava taksiste i njihove obitelji", ustvrdio je Vićan.

>> “Prestali smo voziti za Uber, strah nas je i prijete nam”

>> Vozač Ubera napao taksista: Rekao mu je da će ga se riješiti

Komentara 3

TA
taxiico
08:40 06.10.2016.

bravo Dubrovnik

SA
sasoon
09:30 06.10.2016.

Ne ugrožava Uber taksiste, nego monopol. Ako netko ne plaća porez onda su to taksisti, koji primaju gotovinu i ne izdaju račune. U Uberu plaćaš kreditnom karticom i novac ide preko računa i ne možeš ga sakriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije