Bujice vode

Dubrovnik pod vodom: Poplavljene kuće, otkazana nastava

poplava dubrovnik (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/12
22.11.2010.
u 07:44

Voda je na više mjesta oštetila asfalt pa je nekoliko automobila zaglavilo u rupama

U roku od tri sata obilna kiša praćena orkanskim jugom potopila je Dubrovnik. Bujice vode slijevale su se niz ulice. Gradske su prometnice poplavljene, a cestovni promet je otežan i zbog više odrona jer još uvijek nisu sanirani svi odroni na Državnoj cesti D8 kao i na nekim lokalnim cestama.

Stradun je pod vodom, a poplavljena je i Palača Sponza. U 3 sata palo je 160 litara kiše po četvornom metru, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Poplavljeni su stambeni objekti na području Grada Dubrovnika, ali i na području Općine Župe dubrovačke. Bujice vode ušle su u obiteljske kuće, ugostiteljske objekte, trgovine, dječje vrtiće, škole...

Otkazana nastava u školama

U većini osnovnih i srednjih škola u Dubrovniku za danas je otkazana nastava. Bez struje su još manja područja: Petrovo selo, Konavoska brda, Osojnik, Zaton Veliki i područje Mironja, izvijestio je DUZS.

Stanje se normalizira

Kiša je u poslijepodnevnim satima prestala padati pa se stanje na terenu postupno normalizira.

Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, voda za piće je mikrobiološki ispravna, ali zbog pojačanog stupnja zamućenosti savjetuje se da se prokuha prije konzumacije. Tijekom dana je zabilježeno više od sto intervencija ispumpavanja u Dubrovniku, angažirano je 129 vatrogasaca sa 34 vozila.

Kako piše Dubrovački vjesnik, voda je na više mjesta oštetila asfalt pa je nekoliko automobila zaglavilo u rupama koje su se otvorile u cesti.

U cijelom je Dubrovniku nastao potpuni kolaps. Jednu ženu koja je pokušala prijeći ulicu na Pločama bujica je srušila i nosila je nekoliko metara, javlja Dubrovački list.

Komentara 32

MA
Matan11
23:44 22.11.2010.

Ja ne serem po drugima nego svi vi serete po mom gradu koji je danas dozivio katastrofu!!!! Pljujete po nama kao da smo nekakva stoka a ne vasi sunarodnjaci. Imate li vi jos grama ljudskosti u sebi?

BA
banijash
15:32 22.11.2010.

Sumnjivih gradnji u Dubrovniku i okolo koliko hoces a odvodi i kanalizacija stara jos od komunista... Od kad je HDZ samo lose vijesti Hrvatsku prate..

TO
toxictwin
22:35 22.11.2010.

@ luka. Hvala bogu da nećemo. Više mjesta za Britance, Japance i ostale kvalitetne goste, a takvi kao ti pravac kakvo mjestašce uz more za 50 kn dnevno. prokleti ljubomorni gladuši!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije