Opet zastoji

Duge kolone tri će mjeseca biti još duže zbog obnove mosta

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA'
''
01.12.2010.
u 23:27

Ostaje problem obilaska kada će most iznad Krapine u Mokricama tjedan dana biti zatvoren pa će preusmjeravanje ići preko Oroslavja i V. Trgovišća

Vozači su napokon dočekali popravak mosta preko rijeke Krapine na cesti D-205 neposredno uz raskrižje sa Zagorskom magistralom u Mokricama. Upravo to raskrižje mjesto je najvećih gužvi u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, kada velik broj građana odlazi na posao ili se vraća iz Zagreba. Na mnogim skupovima postavljalo se pitanje rekonstrukcije mosta na kojemu je uočeno ulegnuće kolničke ploče zbog bojazni da se ne uruši. Istodobno, predlagana je gradnja kružnoga toka na tom raskršću jer ponekad kolone iz smjera Zagreba počnu već kod novoga mosta u Velikom Trgovišću.

Naizmjeničan promet

U sljedeća tri mjeseca kolone će biti i veće, čekanja još dulja, jer će se preko mosta u obnovi prometovati izmjeničnim puštanjem vozila, a neko će vrijeme most biti i posve zatvoren za promet. Uz informacije koje smo o radovima dobili u gradskoj upravi Zaboka, pojedinosti smo dobili i u razgovoru sa šefom Ispostave Zagreb Hrvatskih cesta Dragom Andrićem. On prije svega apelira na vozače da budu strpljivi jer se obnova mosta više ne može odgađati.

Spremni od ožujka

– Mi smo bili spremni još u ožujku za početak rekonstrukcije mosta jer je to bilo u planu za ovu godinu, ali nam je javni natječaj dva puta srušen, jednom za izvođača, drugi put za nadzornoga, tako da smo tek sada napokon mogli početi raditi – rekao je Andrić.

Prema projektu, most bi se trebao proširiti skidanjem kolničke konstrukcije i postavljanjem nove armirane ploče, a most će se proširiti za pješački nogostup. Nije predviđeno stabiliziranje potpornja koji se izmaknuo s podloge i zbog kojeg se ploča ulegnula.

– Na izvidu terena projektant je rekao da to nije potrebno. Upornjak se izmaknuo još kod gradnje mosta, a armirana ploča dovoljne je nosivosti u rasponu od drugog upornjaka – uvjerava nas predstavnik Hrvatskih cesta.

Ako smo osam mjeseci čekali da počne obnova mosta, možda nećemo morati toliko čekati i uređivanje raskrižja s kružnim tokom jer se za mjesec dana počinje rješavati ukupna obnova Zagorske magistrale. Ostaje problem obilaska kada će se most zatvoriti. U tih tjedan dana promet će se najvjerojatnije preusmjeriti preko Velikog Trgovišća i Oroslavja.

Komentara 1

VJ
vitez.jura
18:12 11.12.2010.

Ne mogu vjerovati! Kaj još jedan kružni tok?! Kaj nekoga plaćaju po komadu? Izgleda da kružni tok rješava sve probleme. A da u Saboru izgradimo kružni tok? Možda nam se okrene na bolje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije