Dunea zapošljavala ljude po preporuci čelnika SDP-a

igor dragovan
Mišo Lišanin/VLM/Pixsell
22.09.2009.
u 15:40

Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije, Dunea, zapošljavala je ljude na temelju pritisaka, zahtjeva i preporuka članova SDP-a. Tako stoji u izvještaju o zapošljavanju kojeg je potpisala Ane Sindik, čelnica Dunee.

Andrea Novaković zaposlila se uz preporuku gradske organizacije SDP-a na zahtjev Olge Muratti, Vicko Viktorio Šaban na zahtjev SDP-a, Jagoda Udženija uz preporuku Iva Karamatića, Gorana Maričić na zahtjev i pritisak SDP-a Vela Luka, a Mirna Žunić  uz preporuku i na zahtjev Igora Dragovana. Kod prijema radnika dovedena sam pred gotov čin te sam dobila instrukcije da te radnike trebam primiti u radni odnos - stoji u spomenutom izvještaju.
Uz glavnog tajnika SDP-a, kao osobe koje su vršile pritisak navedeni su županijski čelnici SDP-a. Ivo Karamatić je donedavno bio dožupan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Hajdić predsjednik je županijskoga SDP-a, a Olga Muratti aktualna je predsjednica gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Izvještaj o zapošljavanju u Dunei na jednoj od prošlih sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije tražio je HDZ-ov županijski i saborski zastupnik Frano Matušić, a sam je izvještaj podijeljen županijskim zastupnicima neposredno prije skupštine. Predsjednik kluba zastupnika SDP-a Mladen Marelić zahtijevao je da se zastupnicima nakon ovakvih optužbi dostave preslici preporuka i zahtjeva koje su esdepeovci navodno uputili čelnici Dunee.

- Ne znam kako ćemo do tih pisanih dokumenata doći - kratak je bio odgovor župana Nikole Dobroslavića.
Dunea je bila predmet zanimanja i HNS-ova županijskog zastupnika Hrvoja Pešela. Rekao je kako ima dokaze da je Sindik ostvarila putne naloge u visini od 200 tisuća kuna koji su isključivo knjiženi na njezin račun i to preko privatnoga knjigovodstvenog servisa. Pešel je od župana zahtijevao da provede istragu po tom pitanju, a dokaze nije želio podijeliti s Dobroslavićem. - Ja vama ne vjerujem i neću vam dati taj dokaz. Pošaljite policiju pa ću ja te dokaze dati - zaključio je Pešel.

Ključne riječi

Komentara 28

MA
maticzel
17:51 22.09.2009.

Pitam se samo gdje nadjose ovoga gore na slici? Praaaaaavi komunjaraaaaahahahahaha...

SM
SMITSMIT
12:02 23.09.2009.

znamo za CRVENE LOPOVE kao i HDZ-ove.. ali kako liberali kradu to triba pratit,jer na njih nitko ne gleda a oni gori nego Josip Broz Bravar Tito..

DU
Deleted user
17:12 22.09.2009.

Tipkarosi imaju primopredaju, ali i hitan sastanak, Zoki ljut i vice!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije