slavonski brod

Duspara: Čačić pogoduje Rafineriji i Rusima, a Brođani nek' se guše

'duspara----150607 sla (mirko duspara-kleveta o sstafeti jos jedna podvala HDZ-a -,uz fotografiju ide tekst M.Krpana) snimio:ivica galovic   (slav.brod)'
''
28.03.2012.
u 16:02

– Radimir Čačić nastavlja tamo gdje je Sanader stao, a Vlada očito računa na pasivnost građana Slavonskog Broda – kaže brodski gradonačelnik

– Iako se Čačić trudio predstaviti prodaju kutinske Petrokemije kao glavni razlog svog odlaska u Moskvu, njegova temeljna preokupacija zapravo je Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu te produktovod u vlasništvu JANAF-a koji, primarno, zbog te rafinerije i postoji – istaknuo je vidno uzbuđeni brodski gradonačelnik Mirko Duspara na izvanrednoj konferenciji za novinare na kojoj se obratio građanima Slavonskog Broda te ljudima koji, kaže, odlučuju o zdravlju građana tog grada, a da njih o tome ništa ne pitaju.

Prema njegovim riječima, Hrvatska bi, po mjeri i želji Rusa, putem JANAF-a najprije trebala modernizirati produktovod do Omišlja, a potom ga prodati Rusima. Princip je, kaže, poznat, i treba se samo prisjetiti kako su hrvatske banke prvo sanirali, a potom ih prodali za cijenu njihova dvogodišnjeg profita.

– U JANAF-u nemaju pojma što se radi u Rafineriji u Bosanskom Brodu. Ja sam ih pitao postoji li mogućnost, kad se već priča o plinu koji dolazi do Broda, da se plinificira Rafinerija u Bosanskom Brodu. Oni su rekli da bi to bilo normalno, ali kada sam im spomenuo postrojenje Izomaks, oni su se uhvatili za glavu jer ne znaju da to postoji u Bosanskom Brodu i da njima ustvari ne treba plin za modernizaciju Rafinerije. To u prijevodu znači da ćemo se mi i dalje zagađivati, a sve ovo što prvi potpredsjednik Vlade dogovara usmjereno je, zapravo, prema povećanju količine nafte za preradu. To znači da ćemo mi imati još puno gori zrak nego što smo ga imali do sada – rekao je Duspara i dodao kako Čačić nastavlja tamo gdje je Sanader stao, a Vlada očito računa na pasivnost građana Slavonskog Broda.

U tome se, međutim, vara, poručio je brodski gradonačelnik, zatraživši i hitno održavanje sjednice hrvatske Vlade u Slavonskom Brodu, na kojoj bi se govorilo isključivo o bosanskobrodskoj Rafineriji i planovima Vlade vezano za poslove s Rusima.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar deziderij
deziderij
16:58 28.03.2012.

Hrvati su nakon dugi stoljeća dočekali nekakvu svoju nezavisnost, kakva god da je bila, ali ništa nisu iskoristili. Nezavisnosti je nestalo s lopovima i izdajicama na vlasti koji su zdušno sve porušili što je generacijama mukotrpno sticano, opljačkali, rasprodali, dali i predali nas u ralje trule EU. Pokazalo se da je ovo sluganski, glup i nepismen narod koji nikada nije znao gospodariti ni s onim što je od Boga dano a kamo li stvarati nove vrijednosti. Nitko se ne buni i svi su \"zadovoljni\" nametnutim nametima, glupim zakonima, cijenama do neba, političarima koji gledaju samo sebe itd. Da ne nabrajam. Uglavnom, bit će nam gore nego u Grčkoj.

SA
Savjest
18:51 28.03.2012.

Ne bi bilo problema sa zagađivanjem Slavonskog Broda, jer se zagađuju ob Broda (Slavonski i \"Srpski\"), da postoji Konfederacija HBH (Hrvatska, Bosna i Hercegovina) te da i BiH uđe u EU zajedno s Hrvatskom!

PE
pemec
19:10 28.03.2012.

Milanoivć je kriv što jedan boselni psihopata može zahebavati cijelu Hrvatsku! Čačić ucjenjuje Mianvoića umjesto da ga Milanović pošalje u kut! Da se razvrgne koalicija SDP ima koalicijskog potencijala ali HNS sigurno nema, u tom bi slućaju HNS-ovci mogli bitiiti samo u nekim saborskim odborima, tj u zapećku gdje im je i mjesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije