lokalni izbori

Duspara proziva: Kršili su zakon, tražim očitovanje DIP-a

mirko duspara
Ivica Galović/PIXSELL
Autori: tli/VLM, ldp
23.05.2013.
u 13:44

'Prvi krug izbora su već obilježila netransparentna emitiranja radijskih spotova za koje se ne zna do danas tko ih je financirao. Stoga Izborni stožer Mirka Duspare zahtjeva da DIP-a i nadležna tijela zatraže hitna očitovanja i postupanja'

Vodeći kandidat za gradonačelnika u Slavonskom Brodu dr. Mirko Duspara nakon prvog lokalnih izbora suočen je s drastičnim kršenjem Zakona o lokalnim izborima koji je propisao da sudionici izborne promidžbe imaju jednake uvjete predizbornog nadmetanja i u tu svrhu imaju ravnopravan položaj u predstavljanju u svim lokalnim medijima, priopćeno je iz izbornog stožera Mirka Duspara.

''Nisu ispunili zakonske odredbe''

SBTV nije niti u prvom krugu pokušala ispuniti zakonske odredbe, već je otvoreno favorizirala Dusparinog protukandidata. Višekratni prigovori GIP-u, ZIP-u i DIP-u nisu urodili nikakvim plodom i četvrti dan drugog kruga SBTV odbija dostaviti izbornom stožeru Mirka Duspare uvjete pod kojim bi se mogao oglašavati u programima SBTV-a. Istodobno u svim informativnim programima neskriveno favorizira Dusparinog protukandidata Dragana Jelića, dodaje se.

Prvi krug izbora su već naime obilježila netransparentna emitiranja radijskih spotova za koje se ne zna do danas tko ih je financirao. Stoga Izborni stožer Mirka Duspare zahtjeva da DIP-a i nadležna tijela zatraže hitna očitovanja i postupanja od svih zaduženih za provođenje izbora u Slavonskom Brodu, zaključuje se u priopćenju.

O slučaju se nešto kasnije priopćenjem očitovala i direktorica prozvane SBTV Marizabela Mijačić.

SBTV negira tvrdnje

Izjave Mirka Duspara odbacila je kao ''niz neistina koje za cilj imaju narušavanje ugleda i kredibiliteta SBTV-a, a kojima Mirko Duspara očigledno želi ostvariti određenu korist u pogledu samopromocije za vrijeme trajanja drugog kruga izbora za gradonačelnika Slavonskog Broda.''

- Nedopustivo ie da se bez ikakvog opravdanog povoda i dokaza SBTV-u pripisuje krivica za pristranosti u informiranju građana. Treba istaknuti i kako je Duspara za vrijeme obnašanja svog gradonačelničkog mandata u Slavonskom Brodu neprestano kršio odredbe o financiranju lokalnih medija. Tako SBTV nikada nije bila zastupljena u gradskom proračunu iako na sufinanciranje od strane Grada ima zakonsko pravo. U dopisu kojeg je Mirko Duspara uputio Agenciji za elektroničke medije, Državnom izbornom povjerenstvu (DlP), Gradskom izbornom povjerenstvu (DlP) i GONG-u također se navodi niz neistina i kleveta na račun SBTV-a. Netočno je da SBTV nije odgovarao na zahtjev i pozive izbornog stožera Mirka Duspare jer je komunikacija kontinuirano održavana, a istaknuto je i kako je ponuda za oglašavanje u pripremi i kako će uskoro biti poslana - tvrde u SBTV-u gdje odlučno negiraju i Dusparine tvrdnje o netransparentnom emitiranju i oglašavanju kao i da SBTV u prvom krugu nije pokušala ispuniti zakonske odredbe, već je otvoreno favorizirala Dusparinog protukandidata.

Dokumentaciju o emitiranom programu te poslanim i pristiglim ponudama imaju u arhivi i spremni su je pokazati u svakom trenutku.

>>Duspara: Negativna kampanja nekima je ipak dala rezultate

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije