Vukovarsko - srijemska županija

Dvojac oštetio državu i tvrtke za preko 800 tisuća eura

Carina
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
28.08.2024.
u 14:25

Utvrđeno je i da 33-godišnjak nadležnoj poreznoj upravi nije podnosio odgovarajuće prijave poreza s ciljem da za dva trgovačka društvu pribavi nepripadnu materijalnu korist dok jedno trgovačko društvo nije ni upisano u sustav PDV-a

Policijska uprava vukovarsko – srijemske je u srijedu izvijestila kako su temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva protiv 28-godišnjaka i 33-godišnjaka proveli kriminalističko istraživanje radi sumnje da su počinili kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Kako se navodi u priopćenju  radi se o kaznenim djelima Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i utaju poreza ili carine. Njih dvojica se sumnjiče da su državu i tvrtku oštetili za preko 800 tisuća eura.

Iz PU pojašnjavaju kako su osumnjičeni, kao odgovorne osobe u trgovačkom društvu s područja Vukovarsko-srijemske županije tijekom 2020. godine u nakani da sebi i dvoma drugim trgovačkim društvima pribave nepripadnu materijalnu korist, u više navrata vršili isplate sredstava premda svjesni kako ne postoji stvarna i pravna osnova za takvo plaćanje, čime su oštetili navedeno društvo za ukupan iznos od oko 530.000 euro.

Isti dvojac nadležnoj poreznoj upravi nije podnosio odgovarajuće prijave poreza s ciljem da trgovačkom društvu pribave nepripadnu materijalnu korist. Na taj način su oštetili državni proračun Republike Hrvatske u iznosu od oko 190.000 eura. Isto tako tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da 33-godišnjak nadležnoj poreznoj upravi nije podnosio odgovarajuće prijave poreza s ciljem da za dva trgovačka društvu pribavi nepripadnu materijalnu korist dok jedno trgovačko društvo nije ni upisano u sustav PDV-a.

Na taj način je oštetio državni proračun Republike Hrvatske u iznosu od oko 86.000 eura. Policijska uprava vukovarsko-srijemska je o utvrđenom obavijestila nadležno državno odvjetništvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije