pusić u petrinji:

'EK je naručila izradu studije, njeni su prijedlozi za pelješki most'

Pusić Petrinja (1)
Foto: Antun Petračić /VLM
1/4
02.05.2013.
u 19:12

– Zbog navodne visine od 100 metara i trusnog područja Neuma, ne treba se bojati rizičnosti mosta, projektirat će ga i graditi vrsni stručnjaci – rekla je Pusić

PETRINJA – Europska komisija naručila je i platila izradu prethodne studije o isplativosti povezivanja juga Hrvatske i njena stručna međunarodna komisija, a ne Hrvatska, navodi niz prednosti za izgradnju pelješkog mosta. Takvi prijedlozi i rješenja dobar su temelj za daljnje postupke u projektu, među kojima će biti vrlo važno ishodovanje sredstava za izgradnju. Zbog navodne visine od 100 metara i trusnog područja Neuma, ne treba se bojati rizičnosti mosta, projektirat će ga i graditi vrsni stručnjaci – poslijepodne je u Petrinji ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić komentirala začuđenost Izeta Bajrambašića, pomoćnika ministra za komunikacije i promet BiH i člana Savjetodavnog tijela za izbor najbolje prometne opcije u neumskom koridoru.

Kao predsjednica HNS-a Vesna Pusić susrela se s kandidatima šest stranaka za novo Gradsko vijeće Petrinje, a u toj koaliciji „Rad za naš grad“ kandidat za gradonačelnika je Darinko Dumbović (HNS). Svoju gošću odveli su do Udruge IKS, koja neprekidno u deset godina postojanja promiče aktivizam, volonterizam, multikulturalnost i druge oblike tolerancije i ljudskih prava, koristeći obilno sredstva EU za svoje projekte i programe. Domaćini su iznenađenoj Vesni Pusić darovali unikatnu lutku Baru, s bočicom rakije, iz njihove najnovije kreativne radionice nezaposlenih žena Petrinje.

>> 'Studija o pelješkom mostu nije gotova, ne možemo ništa govoriti'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije