KLASIČNO 'DERANJE'

Engleskinja ostala u šoku kada je dobila račun za taksi do zagrebačke zračne luke: 'Taksist je bio agresivan'

Zagreb: Taksisti blokirali nekoliko traka u Vukovarskoj prosvjeduju?i protiv Ubera
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
20.06.2024.
u 08:56

Od autobusnog kolodvora do zračne luke taksist je strankinji naplatio 101 euro

Neugodno iskustvo doživjela je jedna Engleskinja a adresom u Grazu koja je u ponedjeljak taksijem putovala od zagrebačkog autobusnom kolodvora do zračne luke. Žena je u noćnim satima stigla iz Graza na autobusni kolodvor pa se taksijem uputila na aerodrom gdje ju je čekao let za Bruxelles, piše Dnevnik.hr. 

- Na autobusnom kolodvoru obratila se taksistu koji se tamo zatekao. Upitala ga je za cijenu vožnje do zračne luke, na što je on kratko odgovorio da će to izračunati taksimetar. Nije ni slutila što će se dogoditi pa je samo sjela u vozilo bez dodatnih upita. Kad su stigli u zračnu luku u 2:15, ispostavio joj je račun s cijenom koja ju je šokirala - čak 101 euro za vožnju od trinaest kilometara - ispričala je prijateljica žene.

VEZANI ČLANCI: 

- Bila je u čudu kad je na internetskoj aplikaciji izračunala kako je za navedenu vožnju uobičajena cijena od oko 40 eura. Tražila je zatim podatke od taksista, međutim on se razljutio, bio je jako agresivan. Bila je u strahu te je žurila na let pa mu je platila koliko je tražio. Sve je kasnije prijavila policiji, no oni su joj kazali kako ne mogu ništa učiniti jer je taksimetar bio uključen te je ionako dobila račun - dodala je. 

Dnevnik.hr pokušao je doći do vlasnika taksija, međutim čovjek koji se javio na telefon kazao je kako to više nije njegova tvrtka jer ju je prodao te da se ne sjeća imena novog vlasnika. 

GALERIJA Mehaničari otkrivaju 5 automobila s kojima nećete prijeći ni 160 tisuća kilometara

Zagreb: Taksisti blokirali nekoliko traka u Vukovarskoj prosvjeduju?i protiv Ubera
1/7
Ključne riječi

Komentara 11

LO
loraxy
10:47 20.06.2024.

Poznanik mi je taksist, kaže da zaradi dnevno do 200 eura, da "guli koga može"

ZA
zagabria4
12:34 20.06.2024.

Trebala ga je kazneno prijaviti jer očito taksimetar nije mogao pokazati toliki iznos. Ili je baždaren ili je drugo

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:19 20.06.2024.

Rasulo u cijenama taxi usluga, svatko radi cijenu koja mu paše. Dere se na svakom koraku. Za usporedbu, na cijelom Cipru cijene taxija su definirane zakonom i iznose po danu 0.95€ po kilometru plus 3.8€ startni paušal (noću je cijena 1.05€ plus start 4.50€). Nije teško uvesti red u državu, samo treba htjeti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije