HŽ INFRASTRUKTURA

EU nam daje 1,25 milijardi kuna

vlak
Duško Jaramaz/PIXSELL
15.10.2013.
u 14:20

Cilj projekta je modernizacija cijelog V.b željezničkog koridora od Rijeke preko Zagreba, Dugog Sela, Križevaca do Botova i državne granice

HŽ Infrastruktura danas je objavila Poziv na nadmetanje za radove na rekonstrukciji i gradnji V.b koridora na dionici pruge Dugo Selo – Novska. Riječ je o jednom od najvećih projekata gradnje i rekonstrukcije željezničke infrastrukture vrijednom 1,25 milijardi kuna, za koji se apliciralo prema fondovima EU iz kojih će se sufinancirati 85 posto troškova.

Cilj projekta, kako navode u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, jest modernizacija cijelog V.b željezničkog koridora od Rijeke preko Zagreba, Dugog Sela, Križevaca do Botova i državne granice. Provedba projekta predviđena je do kolovoza 2018. godine.

Rekonstrukcijom postojećeg i izgradnjom drugog kolosijeka na dionici Dugo Selo – Križevci, između ostalog će se osigurati putovanje vlakovima do 160 km/sat, povećat će se kapacitet i propusnost prometnog koridora i mogućnost preuzimanja vlakova duljine do 750 m.

>> Vlakom od Osijeka do Zagreba za manje od dva sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije