Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

EU nam nije kriv za korupciju, nepotizam, birokraciju...

Od ulaska Hrvatske u EU, hrvatski izvoz porastao je gotovo 130 posto. Ali ne samo to

Komentari 5

Avatar Heisenberg
Heisenberg
13:09 26.06.2023.

Gdje ćete veće korupcije nego u Briselu. Gdje nestade elektronska pošta šefice sa mafijom iz farmaceutskih kompanija. Čemu naručivanje 15 doza po osobi u EU!? To je korupcija neviđena do sada u svijetu !

VL
DU
Deleted user
13:10 26.06.2023.

Iako je hrvatska uvela digitalizaciju i gotovo sve se može od kuće tisuće ljudi rade u državnoj službi i ne rade ništa a još i štrajkaju .

VL
FR
FranjoTT
14:02 26.06.2023.

Nego da li se u hrvtaski izvoz računa i fiktivan izvoz plina za koji je oštećena INA, naime šteta je ne 1 milijardu nego 2,5 milijardi kuna. OMS upravljanje je najuspješnija firma, lako tako kada imaš na brzom biranju imaš AM i Dagarina Filipovića!

VL
SL
SlavaAP
13:43 26.06.2023.

Naravno da nije ali sjecam se da se govorilo kako ce ulazak u EU popraviti vecinu tih stvari. Med i mlijeko. Malo su nam zamazali oci sa padom Sanadera, ali brzo se nastavilo po starome ako ne i jos gore. Nista se od gorucih pitanja nije rjesavalo nego se i dalje gomilaju. Svi su shvatili da Briselu nije bitno kako vladas sve dok provodis njihove direktive.

VL
EJ
ejStef
14:00 26.06.2023.

EU je donijela nešto dobrog i nešto lošeg. Nije točno da ona nije donijela birokraciju, dapače, ona ju je poprilično podebljala i proširila i na realni sektor... Danas svaka malo veća firma mora imati zaposleno nekoliko birokrata, koji rade dobar dio posla koji bi trebao raditi javni sektor... Istina, EU nije kriva što je kod nas država preko 70% svega, a ne 30% kao u nekim normalnim zemljama. To je i glavni razlog zašto se kod nas korupcija puno više vidi nego vani. Veći javni sektor, više birokracije znači automatski i više korupcije. A daleko od toga da vani nema korupcije, još ako se tome pribroji i lobiranje...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.