Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Europa gubi bitku u patentima, jačaju SAD i Kina

03.07.2024. u 14:31

Najdublji je jaz u umjetnoj inteligenciji u koju se u SAD-u ove godine ulaže oko 100 milijardi dolara, a u Europi pedeset puta manje, oko dvije milijarde dolara

Komentara 3

KO
KompliciranoObjasniti
20:02 03.07.2024.

Zato mi imamo Rodne studije. A Kinezi? Mogu imati sve patente ovog svijeta ali bit će jadni, zatucani i nazadni sve dok budu vjerovali u dva spola.

PA
pasodoble12
15:34 03.07.2024.

Europa nema vremena za takve gluposti kao što su inovacije i patenti, kod nje su proradili anglosaksonski militaristički geni pa ratuje...

EJ
ejStef
10:29 04.07.2024.

Ma EU je koma, ništa se ne isplati raditi, osim valjati na cesti, a u novim tehnologijama već desetljećima nema globalnog lidera iz Europe. Jedino što EU proizvodi su porezi i birokracija... Pogledajte na što se svela digitalizacija - na izmišljanje novih poreza i kako ih naplatiti, te birokracija i parafiskalni nameti. EU je u digitalnom svijetu izmislila GDPR i na toj birokratskoj ideji otvorila preko milijun radnih mjesta. Zamislite koliko to opterećuje gospodarstvo, a to je samo jedan mali detalj... Onda zelena tranzicija, opet se svelo na birokraciju, procedure, poreze i razne druge namete. Od toga da tu imamo porez na zrak, do toga da kod uvoza moram brojati i vagati vijke u tabletima ili kod uvoza aluminijskih kutija od proizvođača dobaviti papir gdje je izraženo koliko je energije i kakve utrošeno u proizvodnji. I za to postoje zaposleni ljudi koji zovu i prijete ako ne pošaljete takve izvještaje... Sada imate robotiku i svemirsku utrku, EU-a tu nema nigdje, osim što se pregovara o uvođenju poreza na robote, a kod raketa se pokušava uvesti regulacija da se mogu zaposliti nove hrpe birokrata. Zar nekoga čudi što nitko ne dolazi tu raditi tehnološke proboje?... No, bitno je da uvodimo rodne studije i rodnu birokraciju, samo se pitam tko će na kraju uopće tu raditi? Tko će sve to financirati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije