STRATEŠKO PARTNERSTVO

Europa mora ojačati obrambenu politiku kroz EU, a ne kroz NATO

11.01.2023.
u 06:30

Ursula von der Leyen naglašava kako će EU, nakon devet dosad uvedenih paketa sankcija protiv Rusije, nastaviti s pritiskom na Moskvu koliko god to bude potrebno te istovremeno nastaviti pomagati Ukrajinu financijski, vojno i u svakom drugom pogledu

Komentara 36

ST
starivol
09:14 11.01.2023.

EU je populacijski stara,birokratski spora,svjetonazorski rastočena pa kao takva ima vrlo slab obrambeni potencijal.Stvaranje nekakve "EU-Army" trajalo bi ili desetljećima kako bi postala učinkovita (a rat je praktički ne ispred vrata već doslovno na vratima), ili bi se "na brzaka"" sklepalo nešto na bazi konsenzusa; neka "vojska" gdje ne bi postojala zapovijed već preporuka.Jačanje nacionalnih oružanih snaga i njihovo usklađeno djelovanje u okviru NATO-a nam je jedina prilika.

DU
Deleted user
08:53 11.01.2023.

Dok se nejedinstvena EU dozove pameti svi će govoriti ruski i pisati ćirilicom. Što niste nama pomogli kad nas je napala ista ekipa. Štoviše većina Europe bila je na srpskoj strani. Farizeji jedni, nemam nimalo razumijevanja za tu pokvarenu EU, nek ih hebe i Putin i Amerika

Avatar Rafale
Rafale
21:09 11.01.2023.

Treba jednostavno povećati eu fondove onim eu državama članicama koje više ulažu u svoju vojsku. 

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?