PROGNOZA

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za 1. svibnja i vikend

djevojke na kiši
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
29.04.2014.
u 12:39

U gorju je na kopnu tijekom vikenda moguća čak susnježica i snijeg

U četvrtak je Međunarodni praznik rada, koji mnogi tradicionalno provode u prirodi, no postoji mogućnost da im ove godine taj dan, kao i vikend koji slijedi, pokvari kiša.

Kako javlja DHMZ, od srijede do petka zadržat će se promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje uz kišu, a mjestimice pljuskove i grmljavinu. Vjetar će biti većinom slab, na moru u srijedu i četvrtak slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u četvrtak će na jugu biti jugo, kojeg će u petak biti i drugdje. I dalje će biti razmjerno toplo.

Crometeo javlja kako će četvrtak na kopnu ipak biti najbolji dan u tjednu – izmjenjivat će se sunce i oblaci, trebalo bi biti suho u većini mjesta, a mogućnost za lokalni pljusak stvarno je mala. U petak su mogući kraći pljuskovi lokalnog karaktera, dok će tijekom subote i nedjelje biti nešto više kiše i manje sunca, a u gorju je moguća čak susnježica i snijeg.

U Dalmaciji je pak u četvrtak moguća kiša u noći i rano ujutro. Na Jadranu će biti relativno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 17 do 22°C. U petak će u Dalmaciji biti suho, a povremena kiša očekuje se na sjevernom Jadranu. U subotu će biti umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a u nedjelju promjenjivo oblačno s povremenim sunčanim razdobljima.

>> Vakula nije znao da ide uživo: – 'Ajmo ispočetka, la, la, la...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije